Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. december 2001.
Telefon til neddykket erhverv
Erhvervsdykkere har længe været blandt de få tilbageværende karrierefolk, som svigermor ikke kunne fange på mobilen, mens de er på arbejde. Det er slut nu. France Telecom og firmaet Amphicom har udviklet en mobiltelefon til dykkere, simpelthen. Det kan man læse på www.jp.dk. Dykkeren er forbundet med en tynd ledning til en GSM-bøje på havoverfladen, hvorfra signalet sendes ned. Telefonen består af en lygte, et lille keyboard, en højttaler og et specielt mundstykke. Lyden overføres så til øret gennem tænderne fra mundstykket, som dykkeren skal bide i, samtidig med han trykker på en knap for at få opkaldet stillet igennem. Dykkeren kan også svare, om end utydeligt. Dermed er arbejdsroens måske sidste bastion røget. td
Disney ifølge Wasko
Egentlig kunne man godt selv have regnet det ud. Selvfølgelig er arbejdsbetingelserne for en ansat i Disney-imperiet tegneserieagtige. Walter Elias Disney ville være fyldt 100 år i onsdags, og i en ny bog om hans verdensomspændende og alsidige forretning tegner forfatteren Janet Wasko et billede af en virksomhed med flere bizarre forhold. Dukker, tøj og legetøj bliver fremstillet der i verden, hvor det er billigst. No wonder, men sulteløn og en håndfæstet kontrakt på, at man ikke må tale højt om arbejdsforholdene, hører med i aftalen. I Disney-parkerne arbejder desuden et organiseret stikker-korps, der indberetter om u-disneysiansk optræden, og hvor blandt andet overskæg er bandlyst. Det lyder næsten som om, en vis Mullah Omar alligevel har været inspireret af vestlig tankegang.
(Læs mere på http://computersweden.idg.se/text/011130-CSD4) td
Talestyret irritation
NST (Nordisk SpråkTeknologi) og Telia i Norge vil med et nyt omstillingsbord komme kedsomheden ved rutineopgaver til livs. Det talestyrede telefonbord fungerer omtrent som en almindelig central: Man bliver spurgt, hvem man vil tale med, og findes navnet i registeret, bliver det oplæst med tydelig stemme og der stilles automatisk videre. Dermed kan folkene i receptionen lave andre og mindre enerverende ting end at svare telefoner, mener man i Norge. Desværre er systemet følsomt overfor støj og navne med speciel udtalelse. Og det er her den gode, gamle omstillingsdame kommer ind i billedet. I Danmark kunne hendes opgave for eksempel være at dechifrere en kryptisk forespørgsel, der kan vise sig blot at være 'Svend Møller Kristensen' udtalt på ærkekøbenhavnsk. Om det job er mindre irriterende, end at svare alle indkommende opkald, må komme an på en prøve.
(Læs hele historien på computerworld.no )
td