Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. november 2003.
Fik fætter i fedtefadet
Bremen: Hvor dum kan man være!?
Jaaaøøøhhh, noget tyder på, at fordum tiders "århushistorier" er dumpet et godt stykke syd for grænsen, hvor de endda ikke nøjes med at optræde som anekdoter - skal man tro Ananova:
Eller også havde fætter 1 i den tyske by Bremen et eller andet, han skulle have klinket med fætter 2, som befandt sig på en vejstrækning i sin blå Fiat, med en tændt mobiltelefon - og en politikontrol forude!
Det dér med politikontrollen har fætter 1 hørt om, hvorfor han ringer på fætter 2's mobiltelefon for at advare ... sådan et par få hundrede meter før politikontrollen.
Egentlig er politiets ærinde mere i retning af fartbøller, men ham den ulovligt mobilsnakkede fætter kan de ikke sådan lige lade slippe. Fætter 2 stoppes og præsenteres for et klækkeligt bødeforlæg.
Bøden vil hurtigst muligt blive kradset ind hos fætter 1, lyder det nu fra en rasende fætter 2.
Tast: www.strøm.com!
Framingham: Vist findes der naturtalenter, men i Italien kan andre - ifølge DR Online - faktisk gå på EU-støttet skole for at blive rigtigt dygtige blondiner m/k med henblik på for eksempel at gøre karriere som tv-studieværter.
Computerworld US rapporter om en yngre kvinde, som muligvis ville kunne springe en sådan uddannelse over - og tilsyneladende også allerede er godt i gang med et helt andet studium. For på det universitet, hvor hun læser, var man for nylig nødt til at slukke for strømmen i en periode, mens elektrikere rodede rundt med el-kabler uden for bygningerne.
Det passede ikke den unge dame så godt, så hun bad en af universitetets it-folk om en lommelygte, så hun kunne gå videre med studierne på sin bærbare computer, mens strømmen var borte.
"Jamen, så skal du jo huske at slå computeren over på batteridrift så længe", sagde it-manden.
"Nej-nej, jeg har slet ikke brug for strøm, for jeg bruger bare internettet!", lød det nøjsomme svar.
Smil til verden - og grin til computeren!
Melbourne, Australien: Australske forskere på Monash-universitetet i Melbourne har udviklet et system til særlig fordel for den lattermilde computerbruger.
SoundHunters hedder programmet, som genkender folk på deres stemme eller latter og lader dem logge på den netværks-forbundne computer, som er nærmest.
Små mikrofoner på computeren opfanger stemmen, hvorefter programmet, ved hjælp af såkaldte intelligente agenter, genkender personen og beregner, hvor han eller hun befinder sig. Også selv om personen bevæger sig rundt, kan agenterne holde trit - og med tiden endda være to skridt foran, siger en af forskerne, Arkady Zaslavsky, til New Scientist.
Ifølge Zaslavsky er opfindelsen langt mere end to skridt fremad i den teknologiske sammenføjning af talegenkendelse og intelligente agenter.
Myldretiden slut i 2010
Stockholm: Så fik københavnerne endelig en metro, men endnu inden den er begyndt at fungere bare tåleligt, dukker der nu forskning op, som indikerer, at vi om føje år ikke har meget at bruge den til - i hvert fald ikke i forbindelse med jobbet.
Det er mobilselskabet Sony Ericsson, som har betalt for at få en britisk ekspert udi socialforskning, James Harkin, til at forudsige, hvordan vi i fremtiden vil passe vores arbejde.
Allerede i 2010 vil det være slut med trafikpropper og myldretid, mener Harkin, og i 2020 vil kontorlokaler være omdannet til luksuriøse lounger, spækket med usynlige, trådløse hot-spots, hvorfra medarbejderne vil kunne gå online og via nettet interagere med andre i det, Harkin kalder "brainstorm-zoner". Desuden vil der findes separate mødearealer, hvor man kan forhandle, socialisere og job-flirte, som det fremgår af hans rapport.
"Friheden til at kunne arbejde fra hvor som helst vil give mere jobglæde og højere moral - og styrke medarbejdernes loyalitet," konkluderer James Harkin.
Dårlig reklame er bedre end...
Basel: ... slet ingen reklame, hævdede rejsekongen Simon Spies engang. Det er dog næppe disse udødelige ord, som ligger til grund for en lille pudsighed, de besøgende ifølge The Register kunne opleve på IBM's stand på SAP TechEd-konferencen i Basel:
I de almindeligt selvforherligende kaskader af marketing-buzzwords som "empowered to transform", "streamlined solutions" og "optimized, open and flexible" flimrede følgende budskab med stor og fremhævet skrift:
"Reducing TCO and minimizing ROI"(!)
Den akronym- og engelskkyndige vil straks bemærke, at der kan ligge en vis markedsføringsværdi i første halvdel af sætningen, hvorimod den sidste halvdel næppe er den bedste reklame ...
- Og det værste var, at ingen af IBM-folkene på standen forstod et pluk af, hvorfor vi besøgende så lidt mærkelige ud i hovederne, fortæller et øjenvidne til The Register.
Ja, selv de største kan åbenbart kløjes i branchens akronym-forvirring!
TCO: Total Cost of Ownership
ROI: Return on Investment