To generationer spiller ud

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 3. februar 2006.


Far og søn er blandt stifterne af det lille softwarehus pro­Nestor, der vil udvikle verdens bedste oversete
it-løsninger.

Selv om det er set før, er det ikke hver dag, man som reporter på Computerworld støder ind i et nyere it-firma, der er grundlagt af far og søn. Men det er tilfældet i konsulenthuset Infoworkers, der er stiftet af sønnen Ulrik Tjellesen og faderen Axel Tjellesen.
Ulrik Tjellesen (31) har tidligere arbejdet som it-konsulent, og Axel Tjellesen (60) har en fortid inden for hospitals- og medicinalbranchen, men i slutningen af 1999 og begyndelsen af 2000 bliver de to enige om at starte eget firma. Ad omveje kommer de i kontakt med et norsk firma, og de indgår en forhandleraftale med nordmændene om salg af et gæsteregistreringssystem.
Gamle venner
Hurtigt finder de dog ud af, at det må kunne gøres bedre, og Ulrik Tjellesen tager kontakt til sin gamle skolekammerat, Kasper Hansen, der har stiftet softwareselskabet Ezentia sammen med studievennen Morten Boll. De er begge dataloger og har blandt andet løst opgaver for Novo Nordisk og Handstep.
De fire bliver enige om at gå sammen og udvikle et nyt bookingsystem og senere et gæsteregistreringssystem - først og fremmest til større virksomheder. Det sker med et tredje selskab, proNestor, der kommer til verden i begyndelsen af 2003.
- Vi vil simpelthen lave verdens bedste administrative løsninger til bestemte faggrupper, siger Ulrik Tjellesen.
Opmærksomheden er faldet på gæsteregistrering og bookingsystemer, fordi proNestor mener, at netop disse to områder er oversete som selvstændige systemer.
- Ofte er den slags systemer dele af meget store og komplicerede systemer som adgangskontrol, CRM (customer rela­tions management, red.) eller telefonsystemer, men ved at lave et dedikeret system er vi i stand til at levere et mere enkelt system, der er nemt at bruge og nemt at installere, supplerer Søren Dresmer-Hansen, der er marketingchef i proNestor og indtil videre eneste ansatte.
Forhandler selv
De fire oprindelige stiftere er fortsat ansat i deres respektive virksomheder, men mere og mere tid bliver brugt til at sikre, at proNestor-produkterne kommer ud i verden.
I første omgang ønsker proNestor selv at stå for salget, når det gælder Danmark.
- Vi har haft mange overvejelser i den anledning, men der er jo mange æg i kurven ude hos forhandlerne, så det er ikke sikkert, at vi får den højeste prioritet, siger Søren Dresmer-Hansen.
Gæsteregistreringssystemet skal kunne sælges uden den store implementering, vejledning og uddannelse. Produktet findes allerede i en demo­version, der kan downloades fra nettet, og som interesserede kunder bagefter kan købe sig fuld adgang til.
Bookingsystemet er mere krævende at implementere, og her går der betydeligt flere konsulenttimer til, da dette som regel er et større integra­tionsprojekt for kunden, men også her planlægger proNestor selv at stå for salget i Danmark.
Ambitiøse mål
Men når det gælder den ønskede internationale ekspan­sion, er det meningen, at partnere skal om bord.
- Vi har allerede store kunder, der bruger vores system i deres afdelinger i eksempelvis Norge eller Polen, men vi skal ud og have fat i nogle forhandlere og distributører i udlandet, for vi kan ikke det hele selv, siger Søren Dresmer-Hansen.
ProNestor har i dag til huse i en baggård på Nørrebro i København, hvor virksomheden deler lokaler med et spilfirma og en kommunikationsvirksom­hed, men selv om udgangspunktet kan virke beskedent, er der ikke noget i vejen med ambitionerne og forventningerne til fremtiden.
- Vores strategiske målsætning er i 2007 at have 500 navngivne referencekunder. Vi omsatte for en halv million i 2004 og havde en tre- til firedobling af omsætningen i 2005. Og vi forventer det samme i år, siger Ulrik Tjellesen.
Utraditionelle metoder
ProNestor har allerede en række samarbejdspartnere, hvor de gensidigt peger på hinandens løsninger. Det gælder eksempelvis med Mermaid Technology, der laver infostandere. Her betyder samarbejdet, at proNestor får adgang til lækkert udstyr, og Mermaid får mulighed for at lægge mere indhold ned i sine infostander.
ProNestor har også brugt mere utraditionelle metoder til at gøre opmærksom på sit produkt.
- Vi har blandt andet brugt erfa-grupper, for de medarbejdergrupper, der har brug for de her systemer, er ikke dem, der har den største bevågenhed i virksomhederne. Det er ofte en reception, og der kan det måske være svært at skulle argumentere for en it-investering, hvor stor eller lille den end måtte være. Men der er det vores indtryk, at når folk først taler sammen om vores løsning, så er det noget, der rykker, og vi har fået mange henvendelser den vej rundt, siger Ulrik Tjellesen.
Klarer sig selv
Ind til videre har proNestor og stifterne, Infoworkers og Ezentia, ikke været ude og låne penge eller skaffe venturekapital, og selv om ambitionerne er store, er det en strategi, som de vil holde fast i.
- Vi vil have pengene ind, inden vi bruger dem. Vi har ikke lånt nogen penge, og vi skylder ingen penge. Vi skal vokse, men vi skal også have benene på jorden, og hvis vi vokser, som vi har planer om, så er det også fint nok, siger Ulrik Tjellesen.

Billedtekst:
Stifterne af proNestor bagerst fra venstre: Ulrik Tjellesen (Infoworkers), Morten Boll og Kasper Hansen (Ezentia). Forrest fra venstre: Axel Tjellesen (Infoworkers) og endnu eneste ansatte i selskabet, Søren Dresmer-Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere