Hjemmearbejde er stressforebyggende

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. februar 2006.


Lars Hasselby bruger gerne lidt tid i weekenden på lige at summe over ugens program. Det giver luft i arbejdet og tager toppen af stressen.
Hvis det går rigtig højt for sig, er Lars Hasselby logget på Farum Kommunes netværk hjemmefra i ti timer om ugen. Han er cand.merc. fra Handelshøjskolen i København og arbejder i afdelingen Information og Projekt i Farum Kommune. Her er han blandt andet involveret i kommunens hjemmeside, kommunikationen med borgerne, intranettet og arbejdet med sammenlægningen med Værløse Kommune.
- Der er nogle helt særlige udfordringer i det offentlige for tiden - sammenlægningen, digital forvaltning, mere service for de samme penge, for eksempel. Det offentlige giver nogle muligheder, som jeg synes er vigtige for mig selv. Jeg ved, at lønniveauet er helt anderledes end i det private, men så forventes det heller ikke, at jeg arbejder 60 timer om ugen, siger Lars Hasselby.
Alligevel har han selv bedt om muligheden for at logge på hjemmefra.
- Jeg synes, det er befriende at vide, at jeg selv kan tilrettelægge mit arbejde. Jeg kan hente tidligt i børnehaven eller gå ned og klippe julepynt, fordi jeg ved, at jeg godt kan fortsætte arbejdet, når min datter er puttet. Og de der fem-ti timer er kun på uger, hvor det går rigtigt højt, siger han.
Giv er overblik
Lars Hasselby har været i Farum Kommune i to år, og det er først inden for det seneste halve år, at han har haft mulighed for at arbejde hjemmefra. Han bruger typisk sin hjemmeopkobling til at færdiggøre referater eller notater, som der ikke lige var ro til at få skrevet færdig på kontoret. Eller i den anden ende af et forløb, når der er brug for ro til at få overblik og planlægge.
- Der er en helt anden arbejdsro derhjemme, når man ikke behøver svare mail eller telefon. Tit bruger jeg også lidt tid i weekenden på at summe over ugens program. Det, synes jeg, er stressforebyggende, selv om stress er et stort ord, for jeg føler mig ikke stresset. Men det giver luft og nogle muligheder, siger han.
En stor del af hans arbejdsopgaver kan dog ikke laves hjemmefra.
- Meget af vores arbejde handler om antagelser og ændring af adfærd, og der er sparring med chef og kolleger vigtig, siger Lars Hasselby, for hvem muligheden for at arbejde hjemme er et gode, men ikke et afgørende parameter for tilfredsheden med arbejdspladsen.

Billedtekst:
- Det er befriende at vide, at jeg selv kan tilrettelægge mit arbejde. Jeg kan hente tidligt i børnehaven eller gå ned og klippe julepynt, fordi jeg ved, at jeg godt kan fortsætte arbejdet, når min datter er puttet, siger Lars Hasselby, Farum Kommune. Foto: Torben Klint

OriginalModTime: 10-02-2006 14:15:22




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere