Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. januar 2007.
Danske Danimex er specialist i at levere kommunikationsudstyr til nødhjælpsarbejde. Hemmeligheden bag succesen er et mangearmet udenlandsk netværk.
Når 55 millioner mennesker i Congo, der i areal er 54 gange så stort som Danmark, skal til valg, er der behov for udstyr, der letter det manuelle arbejde.
Sammen med tre andre virksomheder vandt Danimex med hovedsæde i Sønderborg i 2005 udbuddet om at levere teknisk udstyr til valget.
Danimex stod for bærbare modemer, de såkaldte Regional BGAN'er fra satellitnetoperatøren Inmarsat, der skulle bruges til at transportere rå- data fra de forskellige valgsteder til den centrale valgkomité.
Administrerende direktør i Danimex Jytte Kaufmann Thomsen fortæller, at det altafgørende i sådanne projekter er muligheden for at hjælpe på stedet.
- Derfor fungerer vores lokale partnere i høj grad som Danimex' forlængede arm. Det gælder både i forhold til service og kundebetjening, siger hun.
Det er hårdt arbejde at skabe det netværk, der skal til, forklarer hun.
- Den ene af vore stiftere, Egon Bruun, rejste bogstavelig talt Afrika tyndt i 90'erne og skabte et imponerende netværk, siger Jytte Kaufmann Thomsen.
Siden er der kommet nye netværk til i andre verdensdele.
- Det betyder utrolig meget at kunne få fat på hjælp, når kunden sidder i Afrika, Mellemøsten eller Asien, siger hun.
De mange rejser giver gevinst i dag. Projektet i Congo var finansieret af blandt andet EU og havde et samlet budget på 265,3 millioner euro, hvoraf it-løsninger udgjorde en mindre andel. For Danimex' vedkommende i størrelsesordenen et par millioner kroner.
Med 70 medarbejdere på verdensplan og en omsætning på i alt 212 millioner kroner i seneste regnskabsår, forstår virksomheden at skabe forretning ud af nødhjælp.
Og kontorerne i blandt andet Nigeria, Congo, Irak og Afghanistan vidner om virksomhedens tilstedeværelse i verdens brændpunkter.
Den største omsætning for virksomheden ligger da også i nødhjælp og katastrofehjælp -ikke i udviklingsarbejde som projekter i Congo.
Det skyldes blandt andet, at Danimex har et beredskab, der kan reagere hurtigt. Samtidig har virksomheden et stort disponibelt lager, der betyder, at den kan reagere meget hurtigt, hvis der opstår krisesituationer.
Men administrerende direktør Jytte Kaufmann Thomsen forklarer, at man fremover vil satse mere på udviklingsprojekter.
- Kommunikation er langt mere synlig, hvis man skal sikre hurtig hjælp efter krig eller naturkatastrofer. Men vi arbejder på at udbrede kendskabet til anvendelsen af kommunikation som en del af udviklingsprojekter, siger hun.
OriginalModTime: 11-01-2007 13:59:47