Artikel top billede

Nordjysk softwarehus går konkurs

Frasalget af to af selskabets aktiviteter var mere, end det nordjyske softwarehus Celenia kunne klare, fortæller den nu forhenværende bestyrelsesformand.

Celenia Software, der for et år siden solgte
datterselskabet Conscensia fra, har begæret sig selv konkurs ved skifteretten i Aalborg.

Celenia Software havde i 2007/08 et underskud på fire millioner kroner, som året efter var vokset til minus 12 millioner kroner.

Conscensia, der blev solgt fra, gav derimod overskud sidste år efter i lang tid at have givet underskud. Så blev aktiviteten solgt fra, og nu går sælgeren Celenia Software konkurs. Vi spurgte selskabets nu forhenværende bestyrelsesformand Per Søndergaard, om det var en fejl at sælge?

"Konkursen har ikke noget med Conscensia at gøre. Celenia har solgt to datterselskaber fra og bevaret den oprindelige aktivitet i Celenia. Det har ikke været muligt at danne rentabilitet i den del af butikken. Derudover har jeg ingen kommentarer. Jeg kan bare konstatere, at det ikke har været muligt at skabe overskud," lyder det fra Per Søndergaard.

Rammer 14 ansatte

Han oplyser, at konkursen rammer cirka 14 medarbejdere. Ifølge Computerworlds oplysninger arbejder konkursboets kurator på en rekonstruktionsplan, men heller ikke det har Per Søndergaard nogen kommentarer til.

Kurator Morten Jensen "sonderer mulighederne for at afhænde aktiverne bedst muligt," men kender ikke til nogen egentlig plan for en rekonstruktion af Celenia.

"Men det ville da være mærkeligt, om ikke der foregik noget. Jeg ved, at nogen arbejder på at komme med bud på aktiviteterne i firmaet, men om det er på hele eller dele af firmaet, det ved jeg ikke," siger kurator Morten Jensen.

Den anden aktivitet, som Celenia solgte fra i januar i år, var selskabets oprindelige kerneforretning bestående af betalingsløsninger til Microsoft Dynamics. Den del af Celenia lever i dag i bedste velgående under navnet Continia Software og ejes af Vækst-Invest Nordjylland sammen med Stig Hølledig, Lars Torpe Christoffersen og en række medarbejdere.

Tilbage i 2002 overtog Microsoft 35 procent af aktierne i Celenia. Ifølge 2008/09-regnskabet sad tidligere udviklingsdirektør for Microsoft Business Solutions, Niels Bo Theilgaard, på det tidspunkt stadig i bestyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere