Artikel top billede

Ekspert: Sådan kommer du til tops i søgeresultaterne

De gode placeringer i søgeresultaterne på Google kommer ikke af sig selv. Se her hvordan du får din virksomhed placeret bedre med linkbuilding.

Vejen til de gode placeringer i søgeresultaterne er ikke så meget anderledes end de strategier og metoder, vi bruger i offline markedsføring. I bund og grund handler det om anbefalinger - og helst mange af dem.

Men hvordan får du fat i disse anbefalinger til din virksomheds website? 
 
Denne artikel handler derfor om en af de vigtigste parametre for at få gode placeringer: anbefalinger.

På internettet er en anbefaling et link, og derfor er links grundstenen i enhver online-succes.
 
Link med forskellig værdi
Lad mig først starte med at sige, at der er stor forskel på, hvor meget et link er værd. Der er en lang række parametre, der spiller ind, når man skal specificere et links styrke: Heriblandt alderen på sitet, relevans og hvor mange anbefalinger (links) siden, der linker, selv har.
 
For at give et konkret eksempel på, hvordan det med links (anbefalinger) fungerer i praksis, kan vi bruge et eksempel fra det virkelige liv. Vi går her helt ud i ekstremerne for at simplificere og forenkle det pågældende scenarie.
 
Du er netop ankommet til en ny by og er interesseret i at finde et godt sted at spise. Du møder fem mennesker på din vej, og fire af dem anbefaler dig restaurant A, og den sidste anbefaler restaurant B. Hvilken ville du vælge? Sandsynligvis restaurant A.
 
Men! Der er mere i det. Lad os tage endnu et eksempel.

Du er igen ankommet til en by og er interesseret i at finde et godt sted at spise. Du møder fire mennesker. To af dem er kokke og anbefaler restaurant A, de to andre arbejder ikke inden for branchen og anbefaler dig at spise på restaurant B.

Her ville du sandsynligvis igen vælge restaurant A. Det valg træffer du højst sandsynligt på baggrund af, at de to kokke har større forståelse for faget, da de selv arbejder inden for det, og derfor vægter du deres anbefalinger højere.

Sådan forholder det sig også på internettet. Er det en relevant side, der linker til dig, tæller dette link højere rent værdimæssigt for dit site.
 
Links opstår helt naturligt på internettet, når folk finder noget, de gerne vil dele med andre. Det kan være, du har noget unikt indhold, en sjov historie eller at de har samarbejdet med dig og din virksomhed og kan stå inde for at videreanbefale jeres services og eller produkter til andre. 
 
Har du intet unikt indhold, ingen fantastisk hjemmeside og er der ingen, der vælger at linke til dig per automatik, er du nødt til at hjælpe dig selv på vej. Du skal kort sagt ud og gøre opmærksom på dig og din virksomhed på internettet, som du også ville gøre det i den virkelige verden.
 
Det er dette emne, vi vil gøre dig klogere på over de næste sider.

Samarbejdspartnere og linkkataloger

Samarbejdspartnere

Hvis du har en række samarbejdspartnere, er en af de nemmeste måder at skaffe nogle anbefalinger på at tage kontakt til de pågældende virksomheder og bede dem linke til jeres website.

De fleste virksomheder har en hel sektion med links til samarbejdspartnere. Andre har en linkside eller vælger at smide et link til dig direkte fra deres forside.

Linkkataloger

Dette er den mest simple måde at bygge links på. Et linkkatalog er ganske enkelt en samling af links. Men netop fordi det er så nemt at få et link på denne måde, giver de naturligvis ikke samme værdi som et unikt link.

Som fingerregel kan man sige, at jo sværere et link er at opnå, jo højere tæller det, groft sagt. Der er langt flere variabler, der spiller ind, men i denne artikel prøver vi at holde os til det lidt mere håndgribelige inden for linkbuilding.
 
Google har for nylig været ude med riven og devaluere mange linkkataloger, blandt andet fordi de reklamerede med den positive effekt, en tilmelding til netop deres katalog ville have på ens søgeresultater.

Googles aktion har - sammen med det faktum, at sådan et katalog reelt set ikke byder på noget som helst, en søgemaskine eller en bruger kan bruge til noget - medført, at næsten alle danske linkkataloger ikke længere fungerer og i værste tilfælde kan være skadelige.
 
Men der findes stadig linkkataloger, som kan og bør benyttes. Der er nogle få stærke linkkataloger, som drives med hård hånd og netop derfor bibeholder værdien.
 
Et par der bør nævnes i den sammenhæng er:

 • Dmoz.org
 • Danskelinks.dk
 • Hotfrog.dk
 • Sociale tjenester

  Du og din virksomhed kan med denne del slå to fluer med ét smæk.

  For det første kommer I til at være synlige på en række sociale tjenester, hvor potentielle kunder og nuværende kunder kan indbyde til dialog. For det andet kan I få meget relevante links fra disse tjenester, da I selvfølgelig skal gøre opmærksom på jeres primære online tilstedeværelse, nemlig jeres website.
   
  Der findes en lang række forskellige tjenester, man kan benytte, og der er ikke noget galt i at være til stede på flere af dem. For hver eneste tjeneste, I benytter, kan i skabe indgående links og dermed forbedre jeres placeringer i søgeresultaterne.
   
  Blogs
  Der er rigtig mange forskellige gratis blogtjenester derude, og der er dermed rigeligt med muligheder for at oprette en ekstern blog, der kort beskriver virksomheden og hvilke produkter og eller ydelser I leverer. Her fra vil du også have mulighed for at linke direkte til et specifikt produkt eller produktgruppe / ydelse.
   
  Inspiration til forskellige gratis blogservices:

 • Wordpress.com
 • Weebly.com
 • Tumblr.com
 • Smartlog.dk
 • Blogspot.com
 •  
  Personlig tilstedeværelse
  Du som person og dine medarbejdere/kollegaer er sandsynligvis at finde på en række forskellige sociale tjenester i forvejen. Sørg for at alle i virksomheden linker til jeres website fra deres personlige profiler, som for eksempel på LinkedIn og Facebook. Begge tjenester giver mulighed for at have eksterne links, og dem ser søgemaskinerne naturligvis og tæller dem med som reelle anbefalinger.  

  Inspiration til personlige tilstedeværelser

 • Linkedin.com
 • Facebook.com (sørg for at din profilside er indekserbar for søgemaskiner, dvs. offentlig)
 • Crunchbase.com
 • MySpace.com
 •  

  Pressemeddelelser

  Pressemeddelelser kan være et utroligt godt værktøj til at skabe links. Har du noget unikt at fortælle, eller har du en god indgangsvinkel til noget mere ordinært, kan du skrive en pressemeddelelse og håbe, at medier fanger den og skriver en artikel og eller en historie ud fra den. Ofte vil der i artiklen være et link til din virksomheds hjemmeside.

  Læs også:
  Gode råd: Sådan får du succes med Facebook

  Sådan bliver din virksomhed fundet af Google
  Brancheguiden
  Brancheguide logo
  Opdateres dagligt:
  Den største og
  mest komplette
  oversigt
  over danske
  it-virksomheder
  Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
  Despec Denmark A/S
  Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

  Nøgletal og mere info om virksomheden
  Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

  Kommende events
  EA Excellence Day

  Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

  16. april 2024 | Læs mere


  IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

  På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

  18. april 2024 | Læs mere


  EA Excellence Day

  Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

  23. april 2024 | Læs mere