Ekspert: Sådan kommer du til tops i søgeresultaterne

De gode placeringer i søgeresultaterne på Google kommer ikke af sig selv. Se her hvordan du får din virksomhed placeret bedre med linkbuilding.

Vejen til de gode placeringer i søgeresultaterne er ikke så meget anderledes end de strategier og metoder, vi bruger i offline markedsføring. I bund og grund handler det om anbefalinger - og helst mange af dem.

Men hvordan får du fat i disse anbefalinger til din virksomheds website? 
 
Denne artikel handler derfor om en af de vigtigste parametre for at få gode placeringer: anbefalinger.

På internettet er en anbefaling et link, og derfor er links grundstenen i enhver online-succes.
 
Link med forskellig værdi
Lad mig først starte med at sige, at der er stor forskel på, hvor meget et link er værd. Der er en lang række parametre, der spiller ind, når man skal specificere et links styrke: Heriblandt alderen på sitet, relevans og hvor mange anbefalinger (links) siden, der linker, selv har.
 
For at give et konkret eksempel på, hvordan det med links (anbefalinger) fungerer i praksis, kan vi bruge et eksempel fra det virkelige liv. Vi går her helt ud i ekstremerne for at simplificere og forenkle det pågældende scenarie.
 
Du er netop ankommet til en ny by og er interesseret i at finde et godt sted at spise. Du møder fem mennesker på din vej, og fire af dem anbefaler dig restaurant A, og den sidste anbefaler restaurant B. Hvilken ville du vælge? Sandsynligvis restaurant A.
 
Men! Der er mere i det. Lad os tage endnu et eksempel.

Du er igen ankommet til en by og er interesseret i at finde et godt sted at spise. Du møder fire mennesker. To af dem er kokke og anbefaler restaurant A, de to andre arbejder ikke inden for branchen og anbefaler dig at spise på restaurant B.

Her ville du sandsynligvis igen vælge restaurant A. Det valg træffer du højst sandsynligt på baggrund af, at de to kokke har større forståelse for faget, da de selv arbejder inden for det, og derfor vægter du deres anbefalinger højere.

Sådan forholder det sig også på internettet. Er det en relevant side, der linker til dig, tæller dette link højere rent værdimæssigt for dit site.
 
Links opstår helt naturligt på internettet, når folk finder noget, de gerne vil dele med andre. Det kan være, du har noget unikt indhold, en sjov historie eller at de har samarbejdet med dig og din virksomhed og kan stå inde for at videreanbefale jeres services og eller produkter til andre. 
 
Har du intet unikt indhold, ingen fantastisk hjemmeside og er der ingen, der vælger at linke til dig per automatik, er du nødt til at hjælpe dig selv på vej. Du skal kort sagt ud og gøre opmærksom på dig og din virksomhed på internettet, som du også ville gøre det i den virkelige verden.
 
Det er dette emne, vi vil gøre dig klogere på over de næste sider.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.