Ekspert: Sådan kommer du til tops i søgeresultaterne

De gode placeringer i søgeresultaterne på Google kommer ikke af sig selv. Se her hvordan du får din virksomhed placeret bedre med linkbuilding.

Vejen til de gode placeringer i søgeresultaterne er ikke så meget anderledes end de strategier og metoder, vi bruger i offline markedsføring. I bund og grund handler det om anbefalinger - og helst mange af dem.

Men hvordan får du fat i disse anbefalinger til din virksomheds website? 
 
Denne artikel handler derfor om en af de vigtigste parametre for at få gode placeringer: anbefalinger.

På internettet er en anbefaling et link, og derfor er links grundstenen i enhver online-succes.
 
Link med forskellig værdi
Lad mig først starte med at sige, at der er stor forskel på, hvor meget et link er værd. Der er en lang række parametre, der spiller ind, når man skal specificere et links styrke: Heriblandt alderen på sitet, relevans og hvor mange anbefalinger (links) siden, der linker, selv har.
 
For at give et konkret eksempel på, hvordan det med links (anbefalinger) fungerer i praksis, kan vi bruge et eksempel fra det virkelige liv. Vi går her helt ud i ekstremerne for at simplificere og forenkle det pågældende scenarie.
 
Du er netop ankommet til en ny by og er interesseret i at finde et godt sted at spise. Du møder fem mennesker på din vej, og fire af dem anbefaler dig restaurant A, og den sidste anbefaler restaurant B. Hvilken ville du vælge? Sandsynligvis restaurant A.
 
Men! Der er mere i det. Lad os tage endnu et eksempel.

Du er igen ankommet til en by og er interesseret i at finde et godt sted at spise. Du møder fire mennesker. To af dem er kokke og anbefaler restaurant A, de to andre arbejder ikke inden for branchen og anbefaler dig at spise på restaurant B.

Her ville du sandsynligvis igen vælge restaurant A. Det valg træffer du højst sandsynligt på baggrund af, at de to kokke har større forståelse for faget, da de selv arbejder inden for det, og derfor vægter du deres anbefalinger højere.

Sådan forholder det sig også på internettet. Er det en relevant side, der linker til dig, tæller dette link højere rent værdimæssigt for dit site.
 
Links opstår helt naturligt på internettet, når folk finder noget, de gerne vil dele med andre. Det kan være, du har noget unikt indhold, en sjov historie eller at de har samarbejdet med dig og din virksomhed og kan stå inde for at videreanbefale jeres services og eller produkter til andre. 
 
Har du intet unikt indhold, ingen fantastisk hjemmeside og er der ingen, der vælger at linke til dig per automatik, er du nødt til at hjælpe dig selv på vej. Du skal kort sagt ud og gøre opmærksom på dig og din virksomhed på internettet, som du også ville gøre det i den virkelige verden.
 
Det er dette emne, vi vil gøre dig klogere på over de næste sider.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.