Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Nu er 3D-fladskærmen klar til din stue

3D-tv i stuen er ikke længere fremtidssnak. Panasonic har svejset en plasma-fladskærm sammen, som er i stand til at vise 3D i full HD. Det nye tv er på vej til Danmark, og vi har kigget nærmere på det.

MÜNCHEN: Der lyder en heftig trommehvirvel fra de massive højttalere, og et lysshow sættes i gang, der minder om noget fra et lummert polsk diskotek.

På scenen står en japaner med et væg-til-væg smil og snakker engelsk med kraftig accent. Flere gange udbryder han:

- Revolution! Jeg tror, det bliver en revolution!

Og så sker det. To unge kvinder valser ind på scenen og trækker i et klæde, der afslører en fladskærm. Japaneren og kvinderne på scenen bades i blitzlys, og japaneren viser endnu mere af tandsættet.

Ved hans side står Panasonics første 3D-fladskærm, som kan vise indhold i full HD. Det seneste år har Panasonic og ikke mindst konkurrenten Sony arbejdet hårdt på at fortælle, at 3D er fremtiden.

Med præsentationen af den nye fladskærm, der snart kommer i handlen, er fremtiden nu rykket lidt tættere på.

Stort skrummel på 65 tommer

Den nye 3D-fladskærm er klar i to forskellige udgaver, og den er målrettet folk med god plads i stuen. Den fås i en 50 og 65 tommer version, der også går under de langt fra simple forkortelser TX-P65VT20E og TX-P50VT20E.

Fjernsynet er ikke baseret på LCD eller LED, men derimod plasma. Panasonic kalder selv teknologien NeoPDP, der skal signalere, at plasma er blevet endnu bedre, blandt andet til at gengive farven sort.

Ifølge Panasonic er de nye 3D-fladskærme da også udstyret med et imponerende kontrastforhold på 5,000,000:1, og det skulle være native og ikke dynamisk.

Men når det gælder kontrastforhold, har producenterne frit spil til at trylle med tallene, da der ikke ligger nogen fast standard for, hvordan det måles.

Vi så dog fladskærmen i aktion i München under en pressefremvisning, hvor der blandt andet blev vist en 3D-trailer for storfilmen Avatar og forskellige sportsudsendelser ligeledes i 3D, og det så overbevisende ud. Farvegengivelsen var flot, og 3D-effekterne fungerede fint.

Du slipper ikke for at bære specielle briller, hvis du vil opleve de tredimensionelle effekter. Det kan virke lidt irriterende at skulle iføre sig briller, og du skal regne med at investere i flere par briller, hvis hele familien skal se den samme 3D-film samtidigt.

Hvad med 3D-signalet?

Der skal en solid motor til at levere flydende HD med 3D-effekter, og til det formål bruger Panasonic en teknik kaldet 600Hz Sub-field Drive.

Kort fortalt sørger teknikken for at tilføje ekstra billeder lynhurtigt til den eksisterende film - så dit øje ikke bemærker det - og det forøger opdateringshastigheden.

Det vil sige, at 50 billeder i sekundet i en film forvandles til 600, og skærmen sørger dermed for at minimere slørede billeder, når der eksempelvis er biljagter eller andre vilde actionscener på fladskærmen.

Panasonics fladskærm viser 3D i full HD, og det svarer til en opløsning på 1920 gange 1080 pixels. Fjernsynet har adskillige tilslutningsmuligheder, der skal sørge for, at det bliver hele familiens underholdningscentral.

Det nye fladskærmsfjernsyn understøtter DLNA og kan gå på nettet via Panasonics egen indbyggede menu kaldet Viera Cast.

For at få fjernsynet til at vise 3D skal det naturligvis kunne modtage et 3D-signal. I øjeblikket er det stærkt begrænset, hvilket indhold der kan vises eller afspilles.

Sony vil dog gøre sin PlayStation 3 i stand til at vise 3D, og Panasonic er netop blevet klar med en Blu-ray-afspiller, DMP-BDT300, der også kan bruges til at sende 3D-materiale i full HD til fladskærmen.

Enkelte tv-stationer arbejder desuden på at sende i 3D, blandt andet Sky i Storbritannien. Men det er ikke sikkert, hvornår det eventuelt skulle blive muligt at modtage 3D-tv-signalerne til fladskærmen, og der er heller ikke nogen forlydender om, hvad det kommer til at koste.

Samtidig vil der det kommende år ikke blive udgivet vanvittig mange film i 3D, selv om filmstudierne i Hollywood formentlig vil forsøge at gentage succesen med 3D-filmen Avatar, der har slået adskillige rekorder, når det gælder indtjening.

Snart ude i butikkerne

3D-fjernsynet er ude i butikkerne i slutningen af april eller begyndelsen af maj, og prisen for modellen på 50 bliver 20.000 kroner, mens du må slippe 40.000 for fjernsynet på 65 tommer.

Det er ikke billigt, og Panasonic har da også smidt to 3D-briller med i pakken, så forbrugeren ikke også skal have penge op af lommen for at købe dem.

3D-fladskærmen er dermed klar til din stue - nu mangler der bare 3D-indhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere