Artikel top billede

Sådan driver du dit danske firma fra et ferieparadis

Mød en dansk iværksætter, der fortæller, hvordan du kan drive dit danske enmandsfirma fra et sydlandsk eksil.

I denne tid flokkes danske turister til feriedestinationer under lunere himmelstrøg.

Men for en del erhvervsdrivende er det faktisk muligt at bosætte sig permanent Sydeuropa, men forsat drive forretning i Danmark.

Vælger du den løsning, får du ikke blot glæde af det lunere klima. Din indkomst vil også række længere på grund af lavere skat og forbrugerpriser, fortæller Anders Saugstrup, der er dansk iværksætter bosat i Grækenland.

I 2006 flyttede han til den græske storby Thessaloniki for at bo med sin græske kone, som han i dag har to børn med.

"Jeg havde svært ved at forestille mig, at jeg som udlænding kunne tjene en god løn som erhvervsdrivende i Grækenland. Derfor valgte jeg at drive en dansk forretning hernede fra," fortæller Anders Saugstrup.

Han arbejder med at udvikle hjemmesider i Wordpress for kunder i Danmark, og han oplever det ikke som en ulempe, at han i dag befinder sig flere tusinde kilometer væk fra sine kunder.

"Jeg har ikke haft et fysisk kundemøde, siden jeg flyttede til Grækenland. I stedet klarer jeg møderne over Skype, telefon eller mail. Det betyder faktisk, at jeg sparer enormt meget tid i hverdagen," siger han.

Det er en af grundene til, at han har valgt at satse benhårdt på en dansk kundebase og gå uden om de græske kunder, hvor der er risiko for sprogforvikling og lange udmarvende kundemøder.

Desuden er prisniveauet for det danske arbejde mere attraktivt samtidig med, at den økonomiske situation i Grækenland også betyder, at det i øjeblikket kan være svært at få sin betaling til tiden. 

Har dansk telefonnummer

Når kunderne skal have fat i Anders Saugstrup, ringer de blot på et dansk telefonnummer, som han har tilknyttet sin Skype-konto. Det vil sige, at han kan sidde i Grækenland og besvare opkald til sit danske fastnetnummer ved hjælp af Skype.

På Skypes hjemmeside har han oprettet en såkaldt SkypeIn-konto, der gør det muligt at købe et dansk telefonnummer, selv om du befinder dig i udlandet.

På samme måde kan en dansker med amerikanske kunder også købe et amerikansk telefonnummer.

Anders Saugstrup forklarer, at han også bruger Skypes skærmdelingsfunktion meget ofte. Den funktion gør det muligt for ham at guide kunderne og fremvise, hvad han netop sidder og arbejder med i øjeblikket.

"Efter at der er kommet internet i hele verden, er der i princippet ingen grænser for, hvor du kan arbejde fra," mener Anders Saugstrup.

Flere penge til rådighed

Firmaet har han valgt at registrere i Grækenland, men fortæller, at det også er muligt at anvende et aps, der registreret i Danmark.

"Men jeg fandt mig en lokal revisor og betalte ham et godt honorar. Han har så holdt mig i hånden og rådgivet mig, når jeg eksempelvis har skullet have møder med myndighederne," fortæller Anders Saugstrup.

I øjeblikket er der høj solskin og mere end 30 grader i Thessaloniki, men det er ikke drømmen om at kunne sidde og arbejde i vandkanten med en paraplydrink, der driver Anders Saugstrup

"Jeg foretrækker at arbejde fra mit kontor her i vores lejlighed og er ikke en af dem, der sidder og arbejder på stranden med min laptop," siger han. 

Til gengæld har han betydeligt flere penge til rådighed, end hvis han drev en tilsvarende virksomhed i Danmark. 

Anders Saugstrup fortæller, at hans skattebetaling i Grækenland kun er det halve af, hvad den ville være i Danmark. 

Tilmed er leveomkostningerne væsentligt lavere end i Danmark. Eksempelvis koster bilerne omkring det halve, og det samme gælder dagligvarer som frugt, grønt og kød. 

"Her i Grækenland kan jeg leve meget mere afslappet, fordi jeg har råd til at arbejde mindre. Jeg vil tro, at min arbejdsuge er på omkring 40 timer, mens den i Danmark nok var tættere på de 60 timer," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere