Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC: Politiet har misforstået sabotage-anmeldelse

It-giganten CSC mener, at politiet misforstod firmaets anmeldelse, da politiet besluttede ikke at efterforske sabotage-sag under arbejdskonflikten.

Københavns Politi misforstod sagen, da de undlod at indlede en efterforskning, efter at CSC havde politianmeldt en medarbejder for sabotage under arbejdskonflikten.
 
Det mener Lars Lundsgaard, der er chef hos CSC.
 
Sagen handler om en medarbejder, som ifølge CSC pillede i en kundes it-system, dagen før hundredvis af Prosa-medlemmer gik i strejke. Motivet var angiveligt at få systemet til at bryde sammen efter nogen tid.
 
CSC bortviste dengang medarbejderen og meldte ham til politiet, der også fik fremlagt dokumentation for hændelsen. Men dokumentation gav imidlertid ikke politiet anledning til at tro, at der var foregået noget strafbart.
 
Men Lars Lundsgaard mener, at dokumentationen er glimrende, og at politiet har misforstået anmeldelsen.   
 
"Vi har fremlagt logs, der viser, at den pågældende medarbejder har været på systemet, og hvad han har lavet. Så politiet svarer i øst, hvor vi havde rejst sagen i vest," siger Lars Lundsgaard.
 
"De har taget stilling til, hvorvidt at medarbejderen havde fået adgang til fortrolige informationer, som han ikke burde have adgang til," siger han  
 
Men det er ifølge CSC-chef Lars Lundsgaard ikke sagens omdrejningspunkt.
 
"Omdrejningspunktet var, om han havde gjort noget, der skulle skade vores kunder. Og på den baggrund havde vi vurderet, at vi godt kunne genrejse sagen, hvis vi ville, og forfølge den," siger Lars Lundsgaard.  
 
Imidlertid blev det aldrig til noget, fordi Prosa og den bortviste medarbejder ifølge Lars Lundsgaard kontaktede CSC for at indgå et forlig i sagen, hvilket CSC ifølge Lars Lundsgaard er tilfredse med.  
 
"Det vigtige for os var sådan set, at både han selv og folk i vores organisation er klar over, at det, der foregik, ikke var acceptabelt," har Lars Lundsgaard tidligere fortalt til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere