Det tyske EU-formandskab forsøgte på et ministerrådsmøde i Dresden i denne uge at overbevise resten af EU-landene om at indføre et fælles forbud mod voldelige computerspil. Tyskland har de skrappeste regler mod »killer-spil« i EU og debatten fik ny næring i november, hvor en 18-årig gik amok med skydevåben og sprængstoffer på en skole i den tyske by Emsdetten.
På mødet i Dresden viste den tyske justitsminister Birgitte Zypries et udsnit fra spillet »Manhunt«, der er forbudt i Tyskland. Ifølge en kommissionstalsmand var alle justitsministrene bagefter enige om, at spil som »Manhunt« ikke bør sælges i EU, men Tyskland fik ikke opbakning til at indføre et EU-forbud mod voldelige spil.
EU-justitskommissær Franco Frattini sagde efter mødet i ministerrådet, at kommissionen ikke har mulighed for at gribe ind overfor de voldelige spil. Han opfordrede i stedet til selvregulering i spilbranchen og stærkere kontrol for at sikre mod salg af voldelige spil til mindreårige.
Tyskland vil nu udarbejde en oversigt med de nationale regler på området fra alle 27 medlemslande for at skabe grundlag for en fælleseuropæisk indsats mod vold i film og spil. Forbudte spil skal samles i en »sort liste« for hele EU, så spil der er forbudt i enkelte lande hurtigt kan forbydes i resten af EU-landene.
Den spanske justitsminister Juan Fernando Lopez Aguilar sagde efter mødet, at man er parat til at støtte ethvert initiativ fra det tyske EU-formandskab for at beskytte unge mod voldsforherligelse, mens justitsminister Luc Frieden fra Luxembourg opfordrede til at finde en fælles europæisk løsning.
»Der findes så mange gode videospil, at man ganske enkelt ikke har brug for disse menneske-foragtende spil,« sagde Luc Frieden.