Dansk strålingsforsker i dobbeltrolle

Den samme forsker, som frikender mobilstråling i en ny rapport fra Aalborg Universitet, har også deltaget i udarbejdelsen af regeringens strålerapport fra sidste juni.

En ny rapport fra Aalborg Universitet frikender strålingen fra mobilmaster for at udgøre en sundhedsrisiko. Det samme budskab findes i regeringens otte måneder gamle strålerapport.

Aalborg Universitet har beskrevet den nye rapport som uafhængig forskning, men professor Jørgen Bach Andersen, som er den bærende forsker bag rapporten, har også deltaget i udarbejdelsen af regeringens strålerapport fra juni sidste år.

Papirer, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i, dokumenterer, at Jørgen Bach Andersen gennemlæste og sendte sine anbefalinger til regeringens strålingsrapport flere måneder inden offentliggørelsen.

Han afviser dog at have spillet en afgørende rolle i arbejdet med regeringens strålerapport, men Forbrugerrådet kritiserer, at dobbeltrollen går det svært at gennemskue budskaberne i debatten.

»Man kan vel ikke kalde Jørgen Bach Andersen for uafhængig,« siger Margrethe Nielsen, sundhedspolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, til Jyllands-Posten.

Jørgen Bach Andersens forskning får en del af æren for, at mange kommuner nu har ophævet deres forbud med installation af mobilantenner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere