Artikel top billede

MICROSOFT WPC 2010:: Microsoft uddeler drøje hug til konkurrenter

iPhone 4 er det nye Windows Vista. Google gemmer data. Microsofts superkøbmand, Kevin Turner, langer ud efter konkurrenterne.

Ingen af Microsofts største konkurrenter gik ram forbi, da softwaregigantens chief operating officer, Kevin Turner, onsdag holdt tale for de omkring 10.000 deltagere ved den årlige partnerkonference, WPC i Washington.

Firmaer som Google, Oracle, VMware og især Apple fik hver især deres beske kommentar, da Turner gennemgik det seneste års salgsresultater og samtidig lagde sporet for, hvordan Microsoft i kraft af sin satsning på cloud-løsninger, vil banke konkurrenterne af banen i de kommende år.

»Vi satser stort på cloud-services, som vil give utrolige muligheder for omsætning til vores partnere. Vi er på vej til en ny verden, hvor alle er forbundne både arbejdsmæssigt og privat. Vores mål er, at kunne levere cloud-services til både forbrugere og virksomheder. Og jeg opmuntrer vores partnere til at blive store på disse områder sammen med os,« lød det blandt andet fra Kevin Turner, som også gentog det poker-udtryk, som Microsofts har valgt som sit gennemgående cloud-slogan: »We’re all in!«

Turner fremhævede i samme forbindelse produkter som BPOS, Office Web Apps, Windows Azure og Dynamics CRM, som hjørnestenene i det cloud-univers, som Microsoft nu vil bygge.

Microsoft har ifølge Turner i det forgangne år formået at øge sine markedsandele på 13 ud af 15 forretningsområder trods den økonomiske krise. Og på de felter, hvor Microsoft ikke er gået frem - styresystemer til mobiltelefoner og browsere - vil Microsoft ifølge Turner vil feje konkurrenterne af banen med Windows Phone 7 og den kommende udgave af Internet Explorer.

»For et år siden sagde jeg, at vinderen under det økonomiske tilbageslag er den, der øger sin markedsandel,« lød det fra Kevin Turner, som samtidig henviste til, at Windows gennem det sidste år har øget sin i markedsandel, mens Apple OS er gået tilsvarende tilbage. Apples fik desuden en særlig hilsen i anledning af de meget omtalte antenneproblemer, som har ramt den nye Iphone 4.

»Man kan bruge Windows Phone 7 uden at skulle holde sin telefon på en bestemt måde,« sagde Kevin Turner og forudså til stor morskab for forsamlingen, at Iphone 4 bliver »Apples Vista«.

Netop indenfor mobiltelefoner satser Microsoft efter eget udsagn hårdt på styresystemet Windows Phone7, men har dog erkendt, at der er meget at indhente efter at man i en årrække har givet området en stedmoderlig behandling.

Også Google fik beske kommentarer fra Microsoft-bossen, som henviste til at en række af de store amerikanske kunder efter at være skiftet fra Microsoft Office til Google Apps nu er tilbage i folden hos Microsoft igen.

»Men vi vil ikke bare have nogle af vores kunde tilbage fra Google. Vi vil have alle vores kunder tilbage,« lød krigsråbet fra Kevin Turner og drejede kniven en ekstra gang rundt med citater fra en række Google-brugere, som nedsablede Google Apps med påstande om massivt bøvl og tab af produktivitet.

Også søgemaskinen Bing er ved at vinde slaget over Google ifølge Kevin Turner, som også her lod sylespidse bemærkninger falde om Googles forretningsmetoder med et løfte om at vinde søgemaskineslaget uden at tage kopier af kundernes mails eller gemme data fra private trådløse netværk.

»Vi har ikke brug for at love at lade være med at være onde for at minde os selv om, at vi ikke må være onde,« sagde Kevin Turner.

Andre Microsoft-konkurrenter som Oracle og VMware fik et spark med henvisning til, at de forsøger at kompensere for tilbagegang ved at presse kunderne på prisen. Turner mindede Microsoft-partnerne om, at VMware står foran at skulle forny mange kundekontrakter. Det åbner for mersalg for Microsoft-partnerne.

Oracles Larry Ellison fik et hug for sin skepsis overfor mulighederne i cloud-løsninger, samtidig med at Kevin Turner pegede på, at også Oracle har hævet sine priser for licenser og vedligeholdelse over de sidste par år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere