Microsoft sender Windows på slankekur

Det kommende Windows 7 leveres uden programmer til e-mail, foto- og filmredigering. Microsoft har sendt sit operativsystem på slankekur. Brugerne skal i stedet selv downloade ekstraprogrammerne på nettet.

Microsofts aktuelle operativsystem Windows Vista indeholder programmerne Windows Mail til elektronisk post, Windows Photo Gallery til digitale billeder og Windows Movie Maker til filmredigering, men de bliver ikke en del af det kommende Windows 7. Softwarefirmaet bekræfter overfor CNET, at den næste version af Windows leveres uden programmer til e-mail, foto- og filmredigering.

I stedet skal brugerne selv downloade gratis Windows Live-udgaver af programmerne fra Microsofts hjemmeside, Windows Live Mail, Windows Live Photo Gallery og Windows Live Movie Maker.

Windows Live programmerne kører lokalt på den enkelte maskine, men er tæt knyttet sammen med Microsofts online-tjenester som Hotmail, Spaces og Live Journal.

Microsoft har allerede fjernet sit instant messenging-program fra Windows. Mens Windows XP havde et program til instant messaging, så har Microsoft fjernet denne funktion i Vista, hvor brugerne i stedet selv skal downloade Windows Live Messenger.

Ifølge softwarefirmaet er der flere grunde til, at programmerne bliver fjernet fra Windows. Dels bliver operativsystemet slankere og dermed kan nye versioner udvikles hurtigere, og dels kan pc-firmaer vælge at medlevere deres egne programmer til e-mail, billeder og video som erstatning for Microsofts programmer.

De seneste års monopol-retssager mod Microsoft har også gjort det vanskeligt for firmaet at binde sit operativsystem sammen med andre programmer. Medieafspilleren Windows Media Player leveres dog stadig sammen med operativsystemet.

Men der er samtidig tale om et generelt strategiskifte for Microsoft, som i stigende grad satser på online-tjenester fremfor lokale programmer. Live-titlerne kører stadig lokalt, men det er ikke utænkeligt, at kommende versioner vil være rene web-applikationer.

Tilbage er kun den slanke kerne på den enkelte computer - operativsystemet - mens resten afvikles over nettet. Det er stadig en fremtidsvision for Microsoft, men Google har fået stor succes med sine web-applikationer som Google Docs.

I sidste uge kom de seneste »Wave 3« versioner af Microsofts Live-programmer, og det er uklart om »Wave 4« kommer inden eller samtidig med Windows 7, som formentlig bliver færdig til næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere