Svindlere har udnyttet interessen for OL til at sælge falske billetter over nettet. Det amerikanske website, beijingticketing.com, ligner et ægte og seriøst website med fokus på OL. Faktisk rangerer det højere på Google end det officielle kinesiske site. Men der er tale om ren svindel og humbug.
Flere australske brugere er allerede faldet i fælden. Den australske pendant til Forbrugerstyrelsen har oprettet en infolinje til klager over falske OL-billetter, og allerede i løbet af de første par timer klagede 30 personer.
»Sådanne svindelsites skyder op ved alle større arrangementer, hvilket de fleste arrangører godt ved. Af den grund forsøger arrangørerne at kontrollere og monitorere antallet af falske sites der tilbyder billetter. I dette tilfælde har de kinesiske myndigheder intet gjort,« siger Tonny Bjørn fra det danske sikkerhedsfirma Comendo.
Der er ikke kun problemer med falske OL-websites. Spam relateret til OL har også set en kraftig stigning. De forsøger typisk at lokke brugeren ind på en side, der installerer malware på computeren.
»På samme måde som lommetyve søger mod begivenheder, hvor der er mange mennesker samlet, så vil plattenslagere også forsøge at lukrere på de begivenheder der tiltrækker mange internetbrugere. Det værste er, at de falske sites meget ofte er bedre til at markedsføre sig på nettet i forhold til de officielle,« siger Tonny Bjørn.