Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Jensby fjernede 22 ringbind fra hemmeligt kontor

Bagmandspolitiet er vrede over, at Asger Jensby fjernede 22 ringbind fra hemmeligt kontor. Stein Bagger var i Dubai med JMI Invest ejer. Pressechef vurderer IT Factory svindlen overstiger en milliard, og han er sur over at pressen er kritisk overfor Asger Jensby.

Da Asger Jensby og hans kommunikationsrådgiver Erik Ove i søndags lukkede sig ind på Stein Baggers hemmelige kontor på Schæffergården ved siden af IT Factory domicilet fjernede de 22 ringbind. Det finder chef for Bagmandspolitiet Jens Madsen betænkeligt.

"Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi gerne ville have været de første. Det kan betyde meget for efterforskningen, hvordan et papir fx ligger i forhold til et andet, og så hjælper det ikke, at der har været nogen at fjerne dem. Jeg kan kun nøgternt konstatere, at det er bedst, hvis politiet er de første til at sikre bevismateriale og dokumenter," siger Jens Madsen til B.T.

Kommunikationsrådgiver Erik Ove finder kritikken besynderlig.

"Hvorfor skulle vi gå til politiet, da vi gik ind på hans kontorer - først i firmaet og siden i kursuscenteret ved siden af. På det tidspunkt har vi ingen mistanke om noget kriminelt," siger IT Factorys kommunikationsrådgiver, Erik Ove til BT.

Men til TV2News fortæller han senere, at han og Jensby forsøgte at anmelde bedrageriet til politiet tidligt i forløbet, men at det ikke kunne lade sig gøre.

Med hensyn til de fjernede ringbind, så er de ikke afleveret til politiet fordi han og Jensby vurderede dem som uinteressante for Bagmandspolitet, da de blot indeholdte Stein Baggers private bilag på "sokker og støvsugerposer" som Erik Ove siger. Mens Stein Baggers private bilag fylder hele 22 ringbind, så begrænser hans mulige svindel i IT Factory sig til tre ringbind, som er afleveret til politiet.

Asger Jensby har tidligere fortalt, at Stein Bagger løj for ham om rejsemålet, da Stein Bagger havde fortalt Jensby, at han skulle på forretningsrejse til USA.
Nu er det kommet frem, at Stein Bagger ferierede med Asger Jensbys JMI Invest medejer Peter Sølbeck og dennes kone, der tidligere var gift med Klaus Riskær. Stein Baggers mulige løgn til Jensby om sit opholdssted var heller ikke mere omfattende end, at IT Factorys personaledirektør Kim Meier også var med på ferien til Dubai.

Kommunikationsrådgiver Erik Ove er samtidig rasende over de journalister, der går kritisk til Asger Jensbys bestyrelsesindsats i IT Factory. Til TV2News siger han:

"Nogle af eksperternes bagklogsskab er næsten morsom. Som for eksempel en åbenbart meget klog mand fra Copenhagen Business School, der mente at bestyrelsen burde have grebet ind fordi væksten i omsætningen var mistænkelig høj," siger Erik Ove til TV2News med henvisning til denne ComON artikel.

Erik Ove vurderer i øvrigt, at IT Factorys bedrageri beløber sig til over en milliard kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere