Redningskranse til udstødte TDC-kunder

Flere firmaer er klar med redningsplanker til de TDC-kunder, der må sige farvel til hjemmesider. Men kunderne kan stadig glemme alt om at få videresendt trafik fra de gamle hjemmesider.

I dag kom det frem, at næsten 70.000 TDC-kunder skal sige farvel til de hjemmesider, som de har fået tildelt sammen med deres email-abonnement siden slut-halvfemserne. Den beslutning vækker forundring hos konkurrenter og ærgrelse hos kunder.

For selv om TDC forsøger at hjælpe kunderne videre med instruktioner på sin egen hjemmeside, så er løsningen langt fra optimal.

For det første er TDCs erstatning til de gratis hjemmesider et års gratis hosting hos 123Hjemmeside, der efterfølgende opkræver over 600 kroner om året. Desuden benytter 123Hjemmeside en fastlåst skabelon, som ikke giver brugeren fuld fleksibilitet.

Det scenario vil den lille hostingvirksomhed WebName.dk hjælpe kunderne ud af. Indehaver Jannik Hansen siger til Version2. dk, at han allerede har en automatisk overførsel klar til nødstedte TDC-kunder. De kan - med forbehold - få overført alle sider og fortsætte livet som indehaver af en gratis hjemmeside. Dog med et loft på 50MB. Se mere hos WebName.dk.

En lidt større konkurrent forsøger også at lukrere lidt på TDCs kontante beslutning. Webhotellet One.com skriver i en pressemeddelelse, at man ved at sende en mail til TDC@one.com kan få sit efterladte domæne overført til One.com for 75 kroner. One.com opkræver desuden sit almindelige årsgebyr, men samlet set er der penge at spare i forhold til TDC foreslåede overgang til 123Hjemmeside.

”Vi kan ikke hjælpe folk med at redirecte, men vi kan hjælpe folk med at få et nyt domæne og få deres hjemmeside flyttet – det er ganske simpelt. Vi ved, hvor vigtige folks hjemmesider er, og hvor vigtigt det er, at data ikke pludselig forsvinder. Det er derfor, vi tilbyder TDC kunderne at flytte deres hjemmesider over til os, så alt bliver ved det gamle, og data bevares - til en fair pris,” siger Thomas Medard Frederiksen, der er kommunikations ansvarlig for One.com.

Farvel trafik
Han understreger det andet problem for de udstødte TDC-kunder.

De må nemlig sige farvel til al trafik der kommer fra de links, som i øjeblikket peger på hjemmesiden. For hjemmesider, der har eksisteret i over et årti, kan der være tale om ikke uvæsentlig mængde af indgående trafik.

ComON har spurgt onlinedirektør Jesper Wacherhausen, om det virkelig kan passe, at TDC ikke kan tilbyde en redirect til andre adresser.

»Ja, det kan vi ikke. Vi har i hele processen haft fokus på få kunderne videre til andre udbydere. Og det har i sig selv været svært. En redirect ville være meget svær at få sat op - af mange forskellige årsager. Kort sagt er der tale om et 10 år gammeltsystem,« forklarer onlinedirektøren, der beklager de gener, som beslutningen foresager.

På et lidt mere teknisk niveau lyder forklaringen, at hjemmesidetjenesten bygger på hardware fra SUN dateret omkring 1997 til 1999. De to systemer "Gør det Selv" og "Sitecenter" bygger på Solaris 8 og Solaris 7. Desuden er softwaren bygget med proprietær javakode, som TDC ikke har mulighed for at bygge videre på. Internt har hjemmesidesystemet været "dømt til døden" siden årtusindeskiftet. Blandt andet forbi ansatte med kendskab til projektet, ikke længere arbejder for TDC.

Jesper Wacherhausen afviser også at lave en midlertidig redirect af alle hjemmesider, da hardwaren om kort tid pilles ned, og henvisninger derfor vil være forgæves. TDC anbefaler i stedet, at kunderne i den korte periode selv laver redirect til deres nye hjemmeside og husker at tilmelde de nye hjemmesider til de gængse søgemaskiner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere