Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Craigslist forbyder sex-annoncer

Internet-tjenesten Craigslist blokerer for sex-annoncer i USA, men ikke i Danmark.

Nettets svar på den Blå Avis, internet-tjenesten Craigslist, har nu blokeret for adgang til sin ”adult services” sektion i USA. Men blokeringen gælder ikke i andre lande, og den danske version af Craigslist har således stadig en sektion med den sigende overskrift ”erotiske ydelser”.

Faktisk har Craigslist tidligere brugt navnet ”erotic services” til den samme sektion i USA, men det blev senere ændret til det mere neutrale ”adult services”. Og nu har internet-tjenesten så valgt at erstatte linket til den pågældende sektion med en sort bjælke og påskriften ”censored”.

Craigslist har længe været under pres fra myndighederne og organisationer som bekæmper menneske-handel. De mener at sex-annoncerne er med til at fremme prostitution og handel med kvinder.

I sidste måned sendte statsadvokaterne fra 17 amerikanske forbundsstater et brev til Craigslist-stifter Craig Newmark, hvor han opfordres til at fjerne den pågældende sektion omgående.

Men Craigslist har hele tiden forsvaret sig med, at et websted ikke kan gøres ansvarlig for indholdet i de indlæg eller annoncer, der kommer fra brugerne. Dermed har sagen udviklet sig til en principiel debat om ytringsfriheden på nettet.

Det ser da også ud til, at de amerikanske myndigheder har opgivet at bruge loven mod Craigslist og i stedet har forsøgt at vende den offentlige stemning mod firmaet.

Det er måske lykkes – nu har Craigslist fjernet sektionen i USA som en form for selvcensur, men det er uklart om der er tale om et permanent eller midlertidigt tiltag.

Det kan koste selskabet mange penge. Craigslist er ikke børsnoteret, men det menes at selskabet tjener mindst 300 millioner kroner på sex-annoncer om året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.