Mira Internet næsten solgt

Den 1. juli blev Mira Internet A/S sat under likvidation. Nu er firmaet atter vendt tilbage til status som aktieselskab. Det er dog kun for en kort bemærkning. Virksomheden venter nemlig på at blive opkøbt af en større virksomhed fra København, der har planer om at gøre Mira Internet A/S til jysk filial.

Mira Internet A/S fra Holstebro er blevet hensat til en venteposition. Der var ellers sat gang i forberedelser til et forestående opkøb, da virksomheden gjorde alle sine aktiver likvide pr. 1. juli i år.

I mellemtiden skete der dog ændringer hos den virksomhed, der havde vist interesse for at gøre Mira Internet A/S til jysk filial.

»Jeg kan godt afsløre, at det drejer sig om en større københavnervirksomhed, men salget er trukket længere og længere ud blandt andet fordi, der ligger noget i deres bagland omkring fusionering med en anden stor virksomhed,« forklarer adm. dir. for Mira Internet A/S Dan Mikael Jacobsen.

Han forventer dog, at stilstanden i salget er midlertidig, og at salget vil være gennemført senest pr. 1. december i år.

Indtil der kommer penge på bordet, ser han sig dog hensat til at lade Mira Internet A/S fortsætte som tidligere.

»Vi kan ikke være bekendt overfor vores samarbejdspartnere at være under likvidation længere. Derfor har vi taget beslutning om at gå tilbage til at være et aktieselskab,« fortæller Dan Mikael Jacobsen.

Selvom Mira Internet A/S på nuværende tidspunkt ikke har problemer med røde tal på bundlinjen, mener den adm. direktør dog, at vejen fremad via et salg af Mira.

»Vi er en lille fisk i et meget stort hav, og hvis vi skal være med på udviklingen inden for IP-telefoni kræver det et enormt teknisk indkøb, som er for dyrt for os. Desuden er vi oppe imod selskaber som TDC, Tele2 og Cybercity;« forklarer Dan Mikael Jacobsen.

Mira Internet A/S slog sig for syv år siden op på dial-up-forbindelser til private kunder. Men efterhånden som ADSL-forbindelserne er kommet på banen, er det ifølge Dan Mikael Jacobsen blevet svært at tjene penge på løsninger til de private kunder.

»Det er et håbløst marked for viksomheder på vores størrelse. Derfor ville vi gerne købes af et større firma. Men ind til det sker, har vi valgt at satse på storforbindelser og programeringsløsninger til erhvervslivet,« fastslår Dan Mikael Jacobsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere