Journalister sagsøger Hewlett-Packard

Hewlett-Packards udspionering af journalister har fået tre af dem til at anlægge privat sag mod firmaet.

Tre journalister fra netavisen CNet vil sagsøge Hewlett-Packard, fordi firmaet anskaffede sig lister over deres telefonsamtaler i jagten på interne læk.

Sagen er opstået i kølvandet på den jagt, som Patricia C. Dunn, tidligere bestyrelsesformand i Hewlett-Packard, indledte efter bestyrelsesmedlemmer, der lækkede informationer til pressen.

For at finde lækkene undersøgte privatdetektiver telefonsamtaler for ni journalister, der dækkede firmaet, såvel som for dele af deres familier.

Afsløringen af firmaets undersøgelse førte i sin tid til, at Patricia C. Dunn og to advokater forlod deres stillinger, og at der blev anlagt sag i Californien mod Dunn og fire andre. Hewlett-Packard indgik i december en aftale på 14,5 millioner dollar (næsten 80 millioner kroner) for at afsluttede sagen om lovovertrædelserne udenfor retssalen.

Desuden undskyldte firmaet til journalisterne, men der har siden været diskussion om, hvad journalisterne ellers ville gøre.

I USA er det usædvanligt for en avis eller dens medarbejdere at anlægge sag an mod et firma, de skriver om.

Kevin R. Boyle, en sagfører ved ved firmaet Panish, Shea & Boyle i Los Angeles, bekræfter, at de forbereder en sag på vegne af Dawn Kawamoto, Stephen Shankland og Tom Krazit, der alle er journalister ved CNet, men som ikke længere må dække Hewlett-Packard.

CNet vil ikke selv deltage i selve søgsmålet, men siger til New York Times, at man overvejer selv at anlægge sag.

De tre journalister ønsker ikke økonomisk kompensation men derimod straf til Hewlett-Packard.

Fire andre journalister, tre fra BusinessWeek og en fra New York Times, fik også listerne over deres telefonsamtaler gennemgået af Hewlett-Packard. De har ikke anlagt sag endnu men overvejer mulighederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere