Wikipedia får 200.000 kroner fra danskerne

Internetleksikonet har mange danske støtter.

Den store Danmarks Indsamling viste, at danskernes vilje til at støtte gode formål bestemt ikke er hæmmet af krisen. Og det er ikke kun nødhjælpsorganisationer, der nyder godt af danskernes gavmildhed.

Da Wikipedia i sommer rækte hånden ud og spurgte brugerne efter penge til at holde opslagsværket i luften, stod over 1.000 danskere klar med tegnebogen.

Ifølge en optælling, som DR Nyheder har fået lavet af Wikipedia, skulle 1072 danskere have spyttet i kassen, hvilket giver en samlet danske indsamling på cirka 200.000 kroner. En gennemsnitlig donation på 186 kroner indikerer, at de typiske givere er private personer.

"Jeg synes, der er glædeligt, fordi det viser, at en del mennesker er villige til at betale penge til noget, som de får gratis," siger Niels Mølbjerg Lund Pedersen til DR.

Lund Pedersen er tidligere ekstern lektor på IT-Universitetet, og han har skrevet speciale om netop Wikipedia.

På verdensplan skulle Wikipedia have fået ikke mindre end 40 millioner kroner fra donationer.

Sidste år kom det frem, at mange danskere fravælger den danske sprogversion af Wikipedia. Mange går direkte til den engelske udgave, der har væsentlig flere artikler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere