Artikel top billede

Ny teknologi kan mærke hvor hårdt du trykker

Berøringsfølsomme skærme bliver mere avancerede.

For en håndfuld år siden var stort set alle touch-skærme i mobiler og PDA'er af den resistive type. Det vil sige at de skulle trykkes en smule for at registrere et tryk. Inden for de seneste år er kapacitive touch-skærme vundet mere og mere frem, og de behøver blot en let berøring med fingeren for at virke. Dog virker de kun med fingrene og ikke med for eksempel en almindelig stylus.

Registrerer, hvor hårdt du trykker
Der arbejdes dog på at lave mere avancerede touch-skærme, der også kan registrere, hvor hårdt du rent faktisk trykker på skærmen. Således kan forskellige kommandoer blive udført afhængig af, hvor hårdt ens tryk på skærmen er.

Et af firmaerne, der arbejder på dette, er britiske Peratech. De har lige underskrevet en aftale med den japanske skærmproducent Nissha, der blandt andet leverer skærm til LG og Nintendo. De skal levere en ny teknologi, der netop kan registrere, hvor hårdt man trykker på en touch-skærm.

Måler deformationer på 0,002 millimeter
Teknologien benytter sensorer med en tykkelse på blot 0,075 millimeter. Disse ligger rundt om skærmen, og kan registrere deformationer af skærmen ned til 0,002 millimeter og altså også hvor meget, den bliver deformeret.

Spørgsmålet er så, hvor meget en normal mobilskærm bliver deformeret ved en normalt let berøring, som kræves af de nye kapacitive touch-skærme. Det melder historien dog intet om.

Peratechs direktør, Philip Taysom, siger, at gadgets med den nye teknologi kan være på markedet allerede i april i år.

Læs mere om den trykfølsomme tekniologi på Peratechs hjemmeside her.

 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere