Apple ryster spilindustrien med gratis mobilspil

Spil til mobiltelefoner har størst potentiale i spilbranchen, men de tusindvis af gratis eller ekstremt billige mobilspil skræmmer spilindustrien.

Tokyo Game Show er en stor japansk spilmesse og her er netop blevet fremvist 758 nye spil. Af dem var 168 til mobiltelefoner og det bekymrer de gamle spilproducenter, skriver New York Times.

Antallet af mobilspil er nemlig blevet fordoblet på et år, mens salget af spilkonsoller er gået tilbage.

At der udvikles nye mobilspil er i og for sig godt nok og branchen erkender også, at det er her, det største potentiale ligger.

Det, der vækker bekymring er, at mange mobilspil er gratis. Og det er Apples skyld, lyder det.

Apple har nemlig sat sig godt og grundig på mobilspil med deres iPhone, iPod Touch og ikke mindst App Store, hvor der i dag findes tusindvis af gratis eller næsten gratis mobilspil. Det kan traditionelle spilproducenter som Nintendo, Sony og Microsoft ikke hamle op med til deres spilkonsoller, hvor et spil typisk koster fra mindst et par hundrede kroner.

Kræver radikale ændringer
Kilder i branchen siger til New York Times, at Nintendo, Sony og Microsoft er nødt til at lave radikale forretningsmodeller og fokusere mere på software frem for hardware. Det er nemlig langt billigere og lettere at udvikle spil til for eksempel iPhone end til PlayStation3 og XBox.

Desuden skal det gøres langt lettere for brugerne at downloade spil.

I sidste uge meldte Nintendo ud, at de godt kunne finde på at gøre Wii-konsollen 20 procent billigere for at være mere konkurrencedygtige på et presset marked.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere