Artikel top billede

DSB lancerer mobilselskab

Få gratis telefoni, når du kører i toget.

Køb sms-billetter uden gebyr og få gratis taletid, når du kører med toget.

Det er nogle af fordelene, man kan se frem til, hvis man bliver kunde hos det spritnye mobilselskab DSB Talk, som slår dørene op mandag d. 13. september.

DSB Talk skal være andet end endnu et dansk mobilselskab med lave takster. Statsbanernes mobilselskab er en del af en større strategi.

”Det er simpelthen et loyalitetsinstrument. Vi vil gerne give noget til kunderne, så de bliver i toget længere og bruger os noget mere. I de undersøgelser, vi har gennemført, giver kunderne udtryk for, at et mobilselskab er en af de bedste måde at opnå den loyalitet på,” siger salgsdirektør i DSB S-tog Niklas Marschall til ComON.

En af de mere konkrete årsager til, at DSB nu bliver mobiloperatør, er, at det skal være mere fordelagtigt at købe sms-billetter.

”Vores kunder i DSB Talk får gebyrfrie sms-billetter og gratis trafikinformation på mobilen. Det er nogle tjenester, som kunder hos alle andre selskaber også kan tilmelde sig, men hvis kunden har et andet selskab, kan vi ikke garantere, at der ikke kommer ekstra udgifter på de sms’er, som vi pusher ud til kunderne. Den eneste måde at garantere det på er at lave vores eget selskab,” siger Niklas Marschall, der er idémanden bag DSBs mobildrømme.

Du finder det nye selskab på DSBtalk.dk.

Saldoen stiger, når du sidder i toget
Minuttaksten er henholdsvis 35 øre eller 59 øre, alt efter om man vil have minut- eller sekundafregnet forbrug. Med tilvalgte talepakker kan man købe sig til forskellige flatrate-aftaler. Fri sms kan tilkøbes for 69 kroner.

Et af de områder, hvor DSB Talk adskiller sig fra sine konkurrenter, er muligheden for at optjene gratis taletid. Kort fortalt kan man optjene gratis taletid udelukkende ved at være i toget.
Det sker ved at logge på togets internet fra sin mobiltelefon eller pc i s-togene – altså indtil videre forbeholdt hovedstadsområdet. Et besøg på hjemmesiden giver tre minutters taletid. Man kan maksimalt optjene tre minutter hver dag.

Andre medlemsgoder er fribilletter til koncerter, et sms-klippekort med 10 zoner ved oprettelse og gebyrfri brug af sms-numrene 1412, 1415 og 1990 (DSB’s billetservices, trafikinformation og S-more).
Eksisterende tjenester som Mad På Farten og mobile pladsbilletter skal også bindes sammen med det nye selskab.

Ikke alle tjenesterne er tilgængelige fra debutdagen.

”Vi lancerer selskabet i hele landet. I begyndelsen har vi dog satset mest på Hovedstaden og S-togskunderne, da det er her, der er det kommercielt bedste grundlag,” siger Niklas Marschall.

Salgdirektøren i DSB S-tog er sikker på, at mobilselskabet kan være med til at flytte flere danskere til kollektiv trafik.

Samarbejde med Samsung
Når butikken åbner i morgen vil kunderne kunne købe et DSB Talk-abonnement sammen med en smartphone fra Samsung.

”Mange af de tjenester som vi gerne vil tilbyde til kunderne forudsætter ting som WiFi og GSP, så vi vil gerne flytte danskere over på mobiler, der leve op til de tekniske krav. Der bliver derfor tale om nogle high-end terminaler fra Samsung,” siger Niklas Marschall.

DSB Talk bruger Telias net.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?