Danmark er en elektronisk politistat

Danmark bliver udpeget som en elektronisk politistat i en ny rapport, der sætter fokus på overvågning af digital kommunikation.

Det sædvanlige billede af en politistat er et samfund hvor det hemmelige politi hiver folk ud af deres senge midt om natten. Men dette billede er håbløst forældet, påpeger sikkerhedsfirmaet Cyberhippie fra Chicago i en ny rapport. Den moderne politistat har helt andre metoder. Den er både stille og usynlig.

I en elektronisk politistat kan hver e-mail, hvert mobilopkald, hver kreditkort-betaling og hvert besøg på et websted bruges som bevismateriale i en straffesag. Alle disse informationer bliver gemt i databaser i lang tid, hvor de til enhver tid kan blive hevet frem og brugt mod den pågældende.

Hele denne dataindsamling foregår nærmest usynlig i baggrunden, og først på et senere tidspunkt bliver alle disse spredte informationer samlet og organiseret.

Cyberhippie har udarbejdet en rangliste over de værste elektroniske politistater i verden baseret på alt fra regler om databeskyttelse og logning til risikoen for at blive fængslet uden rettergang. Blandt de 52. lande på listen kommer Danmark ind på en 26. plads.

Danmark ligger i den gruppe af lande der betegnes som en forholdsvis veludviklet politistat.

På førstepladsen kommer Kina, fulgt af Nordkorea, Hviderusland og Rusland. Men også Storbritannien (nr. 5) og USA (nr. 6) fremhæves som meget avancerede politistater.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere