Danmark er en elektronisk politistat

Danmark bliver udpeget som en elektronisk politistat i en ny rapport, der sætter fokus på overvågning af digital kommunikation.

Det sædvanlige billede af en politistat er et samfund hvor det hemmelige politi hiver folk ud af deres senge midt om natten. Men dette billede er håbløst forældet, påpeger sikkerhedsfirmaet Cyberhippie fra Chicago i en ny rapport. Den moderne politistat har helt andre metoder. Den er både stille og usynlig.

I en elektronisk politistat kan hver e-mail, hvert mobilopkald, hver kreditkort-betaling og hvert besøg på et websted bruges som bevismateriale i en straffesag. Alle disse informationer bliver gemt i databaser i lang tid, hvor de til enhver tid kan blive hevet frem og brugt mod den pågældende.

Hele denne dataindsamling foregår nærmest usynlig i baggrunden, og først på et senere tidspunkt bliver alle disse spredte informationer samlet og organiseret.

Cyberhippie har udarbejdet en rangliste over de værste elektroniske politistater i verden baseret på alt fra regler om databeskyttelse og logning til risikoen for at blive fængslet uden rettergang. Blandt de 52. lande på listen kommer Danmark ind på en 26. plads.

Danmark ligger i den gruppe af lande der betegnes som en forholdsvis veludviklet politistat.

På førstepladsen kommer Kina, fulgt af Nordkorea, Hviderusland og Rusland. Men også Storbritannien (nr. 5) og USA (nr. 6) fremhæves som meget avancerede politistater.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Tre trin for at få succes med dit Machine Learning-projekt
At have succes med digital transformation gennem implementering af kunstig intelligens — og Machine Learning specifikt – afhænger i vid udstrækning af korrekt planlægning og rettidig styring af forventninger. Fejl, der foretages på ledelsesniveau, kan føre til alvorlige konsekvenser. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du effektivt kan organisere ML-udvikling og undgå de mest almindelige faldgruber. Whitepaperet er skrevet af WaveAccess, der har over 19 års erfaring inden for softwareudvikling, 5+ års erfaring med ML- og AI-projektudvikling og en portefølje på 20+ relaterede projekter inden for forskellige brancher.