Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Danmark er en elektronisk politistat

Danmark bliver udpeget som en elektronisk politistat i en ny rapport, der sætter fokus på overvågning af digital kommunikation.

Det sædvanlige billede af en politistat er et samfund hvor det hemmelige politi hiver folk ud af deres senge midt om natten. Men dette billede er håbløst forældet, påpeger sikkerhedsfirmaet Cyberhippie fra Chicago i en ny rapport. Den moderne politistat har helt andre metoder. Den er både stille og usynlig.

I en elektronisk politistat kan hver e-mail, hvert mobilopkald, hver kreditkort-betaling og hvert besøg på et websted bruges som bevismateriale i en straffesag. Alle disse informationer bliver gemt i databaser i lang tid, hvor de til enhver tid kan blive hevet frem og brugt mod den pågældende.

Hele denne dataindsamling foregår nærmest usynlig i baggrunden, og først på et senere tidspunkt bliver alle disse spredte informationer samlet og organiseret.

Cyberhippie har udarbejdet en rangliste over de værste elektroniske politistater i verden baseret på alt fra regler om databeskyttelse og logning til risikoen for at blive fængslet uden rettergang. Blandt de 52. lande på listen kommer Danmark ind på en 26. plads.

Danmark ligger i den gruppe af lande der betegnes som en forholdsvis veludviklet politistat.

På førstepladsen kommer Kina, fulgt af Nordkorea, Hviderusland og Rusland. Men også Storbritannien (nr. 5) og USA (nr. 6) fremhæves som meget avancerede politistater.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere