WM-data fusionerer datterselskaber

Den børsnoterede svenske IT-koncern WM-data opgiver nu sin decentrale strategi på det danske marked og samler fem datterselskaber i én stor virksomhed under navnet WM-data Danmark.

Fem administrerende direktører for WM-datas datterselskaber i Danmark må se i øjnene, at tiden som administrerende er slut. Fremover er der kun en administrerende direktør i Danmark, og han hedder Jesper Scharff. De øvrige fem må nøjes med at skrive direktør på visitkortet.

Fusionsplanerne fremgår af oplysninger hentet hos Erhvervs og Selskabsstyrelsen og omfatter WM-data Business Partner og datterselskaberne WM-data Servicepartner, Eapplications, Esolutions, Infrasolutions, WM-data Branche og Human Pro Knowledge.

Atea og WM-data SDC er ikke omfattet af sammenlægningen, der sker med virkning fra i dag mandag.

Ændring af strategi

Sammenlægningen af datterselskaberne er en afgørende ændring af WM-datas hidtidige strategi på det danske marked, der er gået ud på at profilere selskabets enkelte forretningsområder så tydeligt som muligt.

Beslutningen om at opdele WM-data Danmark i decentrale enheder med hver deres ledelse og profil blev truffet i 2000, og dengang var målet at skabe mere fokus på de enkelte forretningsområder.

Argumentationen er den samme nu, hvor selskabet går den modsatte vej og degraderer topcheferne til divisionschefer.

- Der er ikke noget radikalt i det her ud over, at vi har besluttet at samle alle selskaber i et selskab under navnet WM-data Danmark. Målet er at give WM-data et fælles brand i Danmark og dermed få en stærkere og mere ensartet profil, siger administrerende direktør Jesper Scharff.

Mudret profil

Ifølge Jesper Scharff er beslutningen om at opgive den decentrale strategi ikke truffet af økonomiske årsager, men alene af hensyn til profileringen, som tidligere har været for mudret.

Han lægger dog samtidig ikke skjul på, at selskabet med sammenlægningen har udsigt til at spare et pænt beløb, da der fremover kun skal udarbejdes et og ikke seks årsregnskaber og kun et sæt fakturaer. Samtidig går WM-data Danmark over til kun at benytte et økonomistyringssystem frem for to i dag.

Kilder oplyser til Computerworld Online, at WM-datas ledelse regner med at spare et mindre to-cifret millionbeløb årligt, når rationaliseringerne er gennemført.

- Jeg vil ikke sætte et beløb på, men der kommer ikke til at ske fyringer, siger Jesper Scharff.

Hårdt år

Den danske del af WM-data-koncernen omsatte i 2001 for lidt over to milliarder danske kroner. Resultatet blev et lille underskud på to millioner danske kroner mod et underskud i 2000 på 20 millioner.

Ligesom moderkoncernen måtte WM-data Danmark i årets sidste måneder igennem en sparerunde, der kostede 150 ansatte jobbet. Tilbage i Danmark er 900 medarbejdere.

På koncern-niveau sagde WM-data farvel til omkring 1200 ansatte i 2001, så der nu er 7055 tilbage.

Koncernomsætningen faldt fra godt 13 milliarder svenske kroner i 2000 år til 11,9 milliarder i 2001, men det skyldes primært udskillelsen af hardwareforretningen Atea.


Vil du vide mere om WM-data?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere