Domæne-krig sprænger registrar-forening

Tidligere medlemmer af DKregistrar går nu sammen og stifter en konkurrerende brancheforening. Det aktuelle hovedformål er støtten til DIFO/DK Hostmaster.

Afgørelsen om administrationen af det danske domæne spidser til.

Foreningen DKregistrar, der blev stiftet tidligere i år for at samle branchen, må nu se sig sprængt.

I kølvandet på den første udmeldelser i sidste uge har otte firmaer indtil videre forladt DKregistrar. Nu finder nogle af de udmeldte medlemmer sammen i ny forening, der tilsyneladende har større tilslutning end foreningen, de vender ryggen.

Årsagen til den nystiftede forening Internetbranchens Fælles Organisation er den indlysende strid om støtte til enten DotDK eller DIFO/DK Hostmaster. Næstformand i IBFO, Gert Jacobsen, forklarer, at man vil være en kritisk, men konstruktiv medspiller til DK Hostmaster.

»Der er efter IBFOs opfattelse brug for justeringer hos DK Hostmaster - men IBFO ønsker i modsætning til IT- og Telestyrelsen ikke at rive hele huset ned til soklen og starte helt forfra, fordi der er knækket en tagsten.«

Ikke tid til oprør

Telestyrelsen skal tælle støtteerklæringer for udbudsvinderne i DotDK i slutningen af denne måned. Derfor er der ikke tid til at ændre på holdingen hos DKregistrar, fortæller formanden i IBFO, Allan Christiansen, der til daglig er direktør i WWI A/S.

Støtten til DIFO/DK Hostmaster er ikke nævnt med et ord i de nye vedtægter, men formanden lægger ikke skjul på IBFO's klare mål:

»Vores vigtigste opgave lige nu er at holde det danske domæne på danske hænder. Når den afgørelse er taget, så er der nogle ting som EPP og en masse andre spændende teknologier og spørgsmålet om shared registry. Det er nogle ting som vi kan tale med DK Hostmaster om i fremtiden,« siger Allan Christiansen.

Støtten til DK Hostmaster er ikke nævnt i vedtægterne, fordi foreningen håber at blive branchens samlingspunkt uanset, hvem der vinder det endelige udbud.

Formanden kalder det beskæmmende, at DotDK ikke har offentliggjort sit udbudsmateriale. På den måde betragter han en støtte til DotDK som en blankocheck.

Smutter nu

Samme holdning har Niels Henriksen fra firmaet Netopcom.

Han har været erklæret tilhænger af DK Hostmaster-modellen men blev som medlem af DKregistrar. Men nu melder han sig også ud.

»Årsagen er den, at der på nuværende tidspunkt ikke er registreret noget selskab ved navn dotDK ApS som foreningen dotDK ellers påpeger, at de skal styre. Desuden har foreningen dotDK ikke offentliggjort deres vedtægter, så man kan ikke se, hvad det er man støtter. Det er det samme som at skrive under på et blankt stykke papir. Det er det, som vi som firma ikke kan forstå, at IT og
Telestyrelsen har accepteret, med mindre at de har en helt anden dagsorden,« siger Niels Henriksen.

Formanden for IBFO vedkender sig, at en ny brancheforening næppe er med til at styrke fællesskabs-følelsen i branchen lige nu. Men ifølge ham er der brug for en modvægt til DKregistrar, hvis de mange tilhængere af DK Hostmaster skal have deres stemme talt med hos telestyrelsen.

Internetbranchens Fælles Organisation består af de udmeldte medlemmer DanDomain, Wannafind, WWI, Conviator, Gullestrup, Netopcom, Danhost samt cirka 50 firmaer, der beskæftiger sig med registrering og salg af domæner og virksomheder, der leverer internetbaserede serviceydelser.

Foreningen forventer at søge om medlemskab i DIFO.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere