Artikel top billede

Du kan ikke længere stole på digitale billeder

Sikkerhedsekspert har forsynet et falsk månebillede med en ægte Canon-signatur.

Det er en kendt sag at det er nemt at manipulere billeder – både analoge og digitale. Det gjorde man helt tilbage i det gamle Sovjetunionen og der er stadig dem, som mener, at billederne fra USAs månelandinger er forfalskede. Men i dag skulle det faktisk være muligt at garantere, at et billede er helt ægte.

Canon har sit eget Original Data Security Kit (OSK-E3), som kan bruges til at kontrollere ægtheden af digitale billeder ved at tjekke kameraets signatur. Canons egne kameraer forsyner altså billedet med en signatur, hvor man kan se, hvornår billedet er taget og hvorvidt der senere er foretaget ændringer i billedet.

Det bruges blandt andet af nyhedsbureauer til at afdække svindel med fotos fra diktaturstater som Nordkorea, men det anvendes også af politiets efterforskere og andre, som har brug for at verificere ægtheden af billeder.

Nu har den russiske sikkerhedsekspert Dmitry Sklyarov fra Elcomsoft imidlertid afsløret, at systemet nemt kan snydes. Han har kopieret den hemmelige nøgle fra Canons digitale kameraer og brugt den til at signere falske billeder. Billederne bliver herefter godkendt som ægte i OSK-E3.

”Hele systemet til verificering af billeder bliver dermed ubrugeligt. Denne opdagelse er meget vigtig. Den garanti for billedets autenticitet, som Canon reklamerer med, er helt værdiløs. Hvis et firma er i stand til at fremstille falske billeder, der ikke kan skelnes fra originaler, hvordan kan vi så vide at andre ikke har gjort det samme i årevis,” siger Elcomsoft-chef Vladimir Katalov.

For at illustrere problemet har Elcomsoft redigeret et af de amerikanske månebilleder og indsat et sovjetisk flag, hvorefter billedet er forsynet med den stjålne Canon-signatur. Det er nu umuligt at skelne billedet fra et ægte (eller falsk) månebillede.

denne side er der også billeder af Frihedsgudinden med et segl, Stalin med en iPhone og en flyvende tallerken over Mount Fuji. Alle billederne er ægte – i hvert fald hvis man skal tro Canons system til verificering af digitale billeder.

Elcomsoft fortæller at man har informeret Canon om problemet, men indtil videre er der ikke kommet en reaktion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere