Artikel top billede

Google TV lanceres globalt i 2011

Google-chef Eric Schmidt fortæller nu at Google TV bliver lanceret internationalt til næste år.

Internet-giganten Google har store ambitioner om at smelte fjernsyn og web sammen i sin kommende tv-platform, Google TV, der allerede lanceres her i efteråret i USA. På IFA-messen i Berlin fortalte Google-chef Eric Schmidt tirsdag, at Google TV bliver lanceret internationalt til næste år. Han vil dog ikke afsløre, hvornår præcis den nye tv-platform bliver introduceret i de enkelte lande, men ambitionen er at Google TV skal rulles ud i hele verden.

Google TV blev første gang demonstreret i maj på udviklerkonferencen I/O i San Francisco. Platformen er baseret på en simpel computer, der enten kan integreres direkte i fjernsynet eller indbygges i en ekstern boks. Denne computer bruger Android som operativsystem og Chrome som browser.

Med den nye platform kan tv-seerne frit springe mellem tv- og web-indhold og hente både gratis og betalingspligtige tv-kanaler direkte fra nettet. Desuden kan indholdet automatisk skræddersys til brugerens præferencer. Et halvgennemsigtigt Google-søgefelt lægges hen over skærmen. Google samarbejder blandt andet med Sony og Logitech om tv-platformen.

Det er også planen at Google TV skal integreres med bl.a. Amazon, så man kan klikke på et ikon og købe sin favorit tv-serie direkte fra fjernsynet, og det skal være muligt at fjernstyre Google TV med en Android-telefon.

De første Google TV bokse bruger en Atom CE4100 processor og er udstyret med WLAN og HDMI-interface.

Eric Schmidt fortalte desuden på IFA, at Googles normale web-søgning skal gøres mere personlig. Google vil indsamle flere informationer om brugerne – f.eks. ved at analysere indholdet i e-mails – og bruge dem til at præsentere en mere personlig, relevant og skræddersyet søgeoplevelse. Denne personlige søgning skal hjælpe brugerne med at løse de problemer, der beskæftiger dem.

Google opbygger en form for data-økosystem, som skal registrere hvor brugeren befinder sig (data fra Android-telefoner), hvilke websider brugeren besøger (Chrome) og hvilke tv-programmer man ser (Google TV). I den forbindelse understreger Google, at man kun indsamler data med brugerens accept og naturligvis vil overholde de gældende love om databeskyttelse i de enkelte lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere