Bredbånd skal helt ud i yderområderne

Som det første område i Danmark har Region Midtjylland fået bredbånd ud til selv den fjerneste gård.

Langt det meste af landet er efterhånden dækket med bredbånd - men der er stadig sorte pletter i de mest tyndt befolkede egne. I Region Midtylland satser man på at blive den første region, hvor bredbånds-forbindelse føres ud til selv den mest afsidesliggende gård. For landmændene betyder det blandt andet, at de nu ubesværet kan foretage online-indberetninger, udfylde blanketter, ordne regnskaber og samtidig overvåge staldene via internettet.

»Det er et ønske, landmændene har haft i mange år, eftersom el-selskabernes fiberbredbånd havde lange udsigter generelt, og ADSL trods god dækning stadig ikke kom til at omfatte områder. Nu er netforbindelsen ikke længere en barriere, når de skal passe deres arbejde og udvikle deres virksomheder,« siger it-chef Ivan Munk fra Dansk Landbrug.

Region Midtjylland har gennem det seneste år samarbejdet med Dansk Landbrugsrådgivning og televirksomheden Skyline om at dække regionen med trådløst bredbånd. I dag arbejdes der på at udvide dækningen til erhvervshavnene og søens folk, så dem, der arbejder på skibene i midtjyske havne og måske kun har brug for netforbindelsen nogle timer eller dage, også kan få hurtigt bredbånd.

Og de, der ikke har brug for et fast abonnement, eksempelvis de tilrejsende søfolk, kan købe midlertidig netadgang via et skrabekort med adgangskoder eller via kreditkort

I sommerhusområderne arbejdes der på en samlet pakke med bredbånd, danske og udenlandske tv-kanaler, ip-telefoni og alarmovervågning. Inden udgangen af april skal bredbåndsdækningen være oppe på 100 procent i regionen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere