Det må efterhånden formodes at stort set alle indbyggere i industrialiserede lande har hørt om internet. Men selv i lande som USA, Holland og Sverige har én ud af tre personer, som kunne gå på nettet, valgt ikke at gøre det. Det viser en ny undersøgelse, som analysefirmaet Ipsos-Reid har foretaget.
Ipsos-Reid har snakket med folk i 30 lande, som ikke bruger nettet og heller ikke har planer om at gøre det. Blandt de hyppigste begrundelser nævnes "har ikke brug for internet" (40 pct.), "ingen computer" (33 pct.), "ingen interesse" (25 pct.), "ved ikke hvordan det skal bruges" (16 pct.), "penge" (12 pct.) og "ingen tid" (10 pct.).
I den vestlige verden har en meget stor del af befolkningen, som har mulighed for at benytte nettet, helt bevidst fravalgt internet. Ifølge Ipsos-Reid mangler folk en overbevisende grund, der kan få dem til at benytte nettet.
Kigger man på mindre udviklede lande, ser situationen helt anderledes ud. Her findes der flere personer, som har planer om at gå online, end der findes personer, som rent faktisk bruger nettet. En række barrierer som dårlig infrastruktur og høje telepriser skal overvindes, inden nettet for alvor kan blive udbredt i disse lande.