Trecifret millionsvindel i Getmore

Momssvindelen i onlineforhandleren Getmore løber ifølge myndighederne op i mere end 100 millioner kroner.

Sagen om momssvindel i den krakkede onlineforhandler Getmore løber ifølge statens advokat, Kammeradvokaten, op i et trecifret millionbeløb.

»Der er tale om krav mod ejerne af de involverede selskaber, der i runde tal løber op i mere end 100 millioner kroner,« siger advokat Boris Frederiksen til ComONs søstermedie CRN.

Sagen mod Getmores ejere har været under efterforskning i knap to år, og den brød for alvor løs i april i fjor, hvor forhandleren Multimedia World blev erklæret konkurs, efter at Skat havde rejst et momskrav på 43 millioner kroner mod selskabet.

I løbet af 2009 udviklede sagen sig og involverede blandt andet den daværende udgave af Getmore, som var styret af den samme personkreds, som stod bag Multimedia World. Desuden kunne CRN løbende afdække et net af danske og udenlandske skuffeselskaber, som var blevet benyttet til at snyde med moms og afgifter.

Ved nytår blev Getmore solgt til en ny ejer. Men det viste sig hurtigt, at det nye Getmore-selskab blev drevet efter samme model med tilknyttede indkøbsselskaber både herhjemme og i udlandet.

Trods en intens efterforskning skulle der dog gå otte måneder, før myndighederne i august slog til og beslaglagde store del af onlineforhandlerens lager. Først så sent som i slutningen af oktober i år blev Getmore så erklæret konkurs på grund af et lønkrav fra en af de ansatte.

I løbet af det lidt mere end et halvt år, hvor den seneste udgave af Getmore var aktiv, er momssvindelen ifølge Skat fortsat, og har altså lagt endnu flere millioner oveni det oprindelige krav, så Getmore-ejernes udestående med myndighederne i alt ender på den anden side af 100 millioner kroner.

De tre Getmore-bagmænd, Kaiser Raja, Asif Mahmood og Sagib Hussain, er sigtet i sagen, men det er ifølge Boris Frederiksen uvist, hvor længe det vil tage, før der vil blive rejst tiltale mod de tre.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.