Trecifret millionsvindel i Getmore

Momssvindelen i onlineforhandleren Getmore løber ifølge myndighederne op i mere end 100 millioner kroner.

Sagen om momssvindel i den krakkede onlineforhandler Getmore løber ifølge statens advokat, Kammeradvokaten, op i et trecifret millionbeløb.

»Der er tale om krav mod ejerne af de involverede selskaber, der i runde tal løber op i mere end 100 millioner kroner,« siger advokat Boris Frederiksen til ComONs søstermedie CRN.

Sagen mod Getmores ejere har været under efterforskning i knap to år, og den brød for alvor løs i april i fjor, hvor forhandleren Multimedia World blev erklæret konkurs, efter at Skat havde rejst et momskrav på 43 millioner kroner mod selskabet.

I løbet af 2009 udviklede sagen sig og involverede blandt andet den daværende udgave af Getmore, som var styret af den samme personkreds, som stod bag Multimedia World. Desuden kunne CRN løbende afdække et net af danske og udenlandske skuffeselskaber, som var blevet benyttet til at snyde med moms og afgifter.

Ved nytår blev Getmore solgt til en ny ejer. Men det viste sig hurtigt, at det nye Getmore-selskab blev drevet efter samme model med tilknyttede indkøbsselskaber både herhjemme og i udlandet.

Trods en intens efterforskning skulle der dog gå otte måneder, før myndighederne i august slog til og beslaglagde store del af onlineforhandlerens lager. Først så sent som i slutningen af oktober i år blev Getmore så erklæret konkurs på grund af et lønkrav fra en af de ansatte.

I løbet af det lidt mere end et halvt år, hvor den seneste udgave af Getmore var aktiv, er momssvindelen ifølge Skat fortsat, og har altså lagt endnu flere millioner oveni det oprindelige krav, så Getmore-ejernes udestående med myndighederne i alt ender på den anden side af 100 millioner kroner.

De tre Getmore-bagmænd, Kaiser Raja, Asif Mahmood og Sagib Hussain, er sigtet i sagen, men det er ifølge Boris Frederiksen uvist, hvor længe det vil tage, før der vil blive rejst tiltale mod de tre.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.