Artikel top billede

Flere it-politikere færdige på Christiansborg

Valget var ikke skånsomt mod landets it-ordførere. Flere er nu i fuld gang med at pakke deres ting for at forlade Christiansborg. Få overblikket over de vragede it-politikere her.

Læs også:
Både Sander og Sahl-Madsen ude af Folketinget

Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Er denne mand Danmarks næste it-minister?

Socialdemokraternes it-ordfører, Yildiz Akdogan, var i weekenden først jublende lykkelig over at blive genvalgt til Folketinget med et tillægsmandat i Københavns Storkreds, efter en personlig stemmehøst på 2.599 stemmer.

Men efter en fintælling røg socialdemokraternes tillægsmandat i stedet til Torben Hansen fra Østjyllands Storkreds, hvilket betyder, at Yildiz Akdogan er færdig på Christiansborg i denne omgang.

Den 38-årige it-politiker med tyrkiske rødder har fortalt til flere medier, at hun nu vil bruge tiden til at sunde sig oven på valg-nederlaget og ganske givet vil gøre brug af sin cand.scient.pol.-uddannelse, når hun skal ud og søge job igen.

Færdig og frivilligt ude

Oppe i Nordjylland røg it-ordfører fra Konservative, Daniel Rugholm, også ud, efter det sårede borgerlige parti mistede to mandater.

Tidligere gruppeformand og udenrigsminister Lene Espersen nappede det tilbageværende konservative mandat i Nordjylland, mens Daniel Rugholm og Tage Leegaard er historie på Christiansborg.

SF's it-ordfører, Hanne Agersnap, er også færdig i Folketinget, men det sker efter eget valg og af helbredsmæssige årsager.

110 stemmer fra Borgen

De Konservatives nu tidligere videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, blev aldrig valgt ind på Christiansborg, efter hun i februar 2010 blev udpeget som videnskabsminister af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Hun måtte sammen med partiets ordfører og tidligere kulturminister, Carina Christensen, strække våben i en tæt kamp i Sydjylland, hvor Mike Legarth fik det eneste konservative mandat - blot 110 personlige stemmer foran Charlotte Sahl-Madsen.

"Jeg kom ind i Folketinget fra en erhvervskarriere. Og at dømme ud fra beskederne på min telefonsvarer i dag, så er der gode muligheder for mig. Men jeg er ikke færdig med politik," forklarede Charlotte Sahl-Madsen til DR, efter det lå klart, at hun må vente nogle år, før hun får chancen for at sætte sig på en af Christiansborgs 179 politikerpladser.

Også den tidligere videnskabsminister Helge Sander (V) er ude af Folketinget efter sammenlagt 20 år. Han blev slået af to unge Venstre-løver i Vestjylland, og han overvejer nu at genoptage arbejdet som journalist, hvilket han blev uddannet til i 1972.

Læs også:
Både Sander og Sahl-Madsen ude af Folketinget

Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Er denne mand Danmarks næste it-minister?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere