Nordmænd anklager dansk SEO-firma for snyd

En gruppe nordmænd beskylder danske Aleksika for at bruge kritisable tricks, når danskerne søgeoptimerer. Men det er bare ufine metoder fra en konkurrerende virksomhed, lyder svaret.

På hjemmesiden SEO Spam Cops bruger en gruppe nordmænd med forstand på søgemaskineoptimering (SEO) tid på at finde frem til firmaer, som efter nordmændenes mening holder til i branchens etiske ýdrekanter.

I denne måned kunne danske Aleksika se sig hængt ud som en af branchens rådne æbler.

I en yderst detaljeret rapport bliver Aleksikas teknikker analyseret, og nordmændenes dom er klar: Aleksika forbryder sig mod Googles regler for søgeoptimering.

De norske SEO-betjente påstår, at de kan føre bevis for, at Aleksika har en heftig brug af såkaldte doorway sider og linkfarme for at placere kunder højst muligt på Googles organiske resultatliste.

Aleksika har besvaret kritikken i dette pdf-dokument. Og silkeborgenserne mener ikke, at der er noget at komme efter.

For eksempel påstår danskerne, at de ikke har linkfarme. Men at de mange domæner er et led i domæneparkering, der alene har til formål at generere annonceindtægter via reklamesystemer som Googles eller Yahoos.

»Dette er fuldt lovligt, og har som sagt intet med Link Farms at gøre. Den anden anklage går på, at vi benytter os af Doorway Pages. Doorway Pages er uforståelige sider, der kun lavet til søgemaskiner, hvor den rigtige bruger typisk automatisk viderestilles til en anden side, formålet er her også at øge populariteten af et website. I Aleksika laver vi i modsætning hertil kun rigtige indholdsrigesider og produktbeskrivelser, der uddyber vores kunders forretning og produkter,« fortæller Kim Thaysen, administrerende direktør i Aleksika.

Han mener, at den norske rapport er lavet med det formål at tilsvinde Aleksika og dermed holde firmaet fra det norske marked.

»Vi har overgivet sagen med de grundløs anklager til vores advokat og vil rejse sag mod de pågældende, hvis ikke anklagerne trækkes tilbage,« fortæller Kim Thaysen.

Flere af skribenterne på SEO Spam Cops driver selv virksomheder, der tilbyder søgemaskineoptimering.

Per-Erik Skramstad fra Webkommunikasjon.no, der er en af betjentene, fastholder over for ComON kritikken på trods af Aleksikas tilbagevisning. En henvendelse fra Aleksikas advokater har heller ikke fået nordmanden til at ryste på hånden.

Står i fast på anklagerne?

»Ja, i høyeste grad!« siger Skramstad, der ikke har yderligere kommentarer til sagen i øjeblikket.

Tidligere på året blev en dansk seo-konsulent kritiseret for på lignende måde at hænge konkurrenter ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere