Artikel top billede

Fuld speed på væksten i Atea

Atea-koncernen kommer ud af krisen med eksprestogsfart. I tredje kvartal øgede forhandlergiganten omsætningen med 23 procent. Især hardwaresalget skæpper godt i kassen.

(Korrigeret)

Nordens største it-forhandler, Atea, præsterede i tredje kvartal et overskud på godt 110 millioner kroner ud af en samlet kvartalsomsætning på 3,3 milliarder kroner. Dermed er koncernens omsætning øget med 27 procent i forhold til samme kvartal i fjor. Korrigerer man for de opkøb, som Atea har foretaget det seneste år, er den organiske vækst ifølge koncernchef Claus Hougesen på godt 18 procent.

»Vi har en organisk vækst, som kan sammenlignes med et eksprestog, og vi er meget tilfredse med kvartalsresultatet, som viser den stærkeste toplinie i min tid som koncernchef,« lød det fra Claus Hougesen, da han her til morgen præsenterede regnskabstallene.

Det er især hardwaresalget, der med en fremgang på 37 procent trækker væksttoget for Atea, og det illustrerer ifølge Claus Hougesen, at Atea fortsætter med at vinde markedsandele.

»Vi øger vores markedsandel, og det beviser at vi har en uovervindelig e-shop-model, som også vil generere fremtidig vækst,« lød det fra Atea-bossen, som forventer fortsat vækst i 2011, hvor omsætningen ifølge planerne skal nå op over 18 milliarder kroner.

Det er især det svenske og norske marked, der trækker væksten med en fremgang på henholdsvis 37 og 31 procent. Det danske marked er dog med en vækst på knap 20 procent fortsat det største enkeltmarked for Atea med en omsætning på den gode side af en milliard kroner, mens Atea-forretningen både i Sverige og Norge er godt 100 millioner kroner mindre end i Danmark.

Den voldsomme vækst betyder, at Atea-koncernen må konstatere en mindre tilbagegang i overskudsgraden fra 3,7 til 3,5 procent.

Faktuel fejl i næstsidste afsnit korrigeret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere