Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Firmaer betaler overpris for fiber

Profiber tager 808 procent højere pris for erhvervsløsninger end private skal betale. Det er fordi erhvervskunder får hurtig fejlretning og ubegrænset trafik, forklarer udbyder.

Det er 808 procent dyrere at købe Profibers erhvervsløsning sammenlignet med en privatløsning. Ifølge Profiber kan virksomheder uden problemer vælge den private løsning.

En 20/20 Mbit erhvervs-opkobling koster 1400 kroner eksklusiv moms hos Profiber. Privatkunder kan få 15/15 Mbit for 198 kroner inklusiv moms. Det giver en prisforskel på 808 procent på de to produkter, når man ikke tager hensyn til forskellen i hastighed. Flemming Seidelin, der er salgskonsulent hos Profiber begrunder den store difference med, at erhvervsløsningen adskiller sig på service, hardware og afregningen af trafik.

På servicesiden får erhvervskunderne får automatisk fejlretning inden for fire timer, mens privatkunderne altid ryger bagerst i køen.
Hvad angår hardwaren, så oplyser salgskonsulent Flemming Seidelin, at der naturligvis er tale om bedre udstyr til erhvervskunderne. Han kan dog ikke specifikt fortælle, hvordan erhvervshardwaren adskiller sig fra det udstyr, som private får tilbudt.

Den store forskel i prisen skal primært findes i trafikken via forbindelsen. Profiber betaler per bit, og leverandøren forventer, at erhvervskunder har en væsentlig højere trafik, og derfor skal erhvervskunderne også betale mere for forbindelsen.

Trafikgrænse
»I vilkårene for private står der, at vi ikke tillader, at man har uforholdsmæssigt meget trafik. Det er noget, som alle udbydere skriver, men det slipper erhvervskunderne for,« siger Flemming Seidelin.

Han har ingen ide om, hvor grænsen for ”uforholdsmæssigt meget trafik” ligger henne, men oplyser, at han aldrig har hørt om, at der aldrig har været problemer med, at kunderne overskrider grænsen.

Ifølge Flemming Seidelin så kan virksomhederne ligeså godt vælge Profibers private løsning over erhvervsløsningen og oplyser, at mange små virksomheder allerede har en privat løsning. Profiber overvåger trafikken på deres net, men der er ingen sanktioner mod kunder, der bruger uforholdsmæssigt meget trafik. Og skulle problemet opstå kan kunderne uden videre opgradere.

»Bruger virksomheden internetforbindelse som normal dansk husstand, er det en fin løsning at vælge den private model. Det er hovedsageligt enmandsvirksomheder, som har valgt vores private løsning, og jeg mener, at en større seriøs virksomhed er nød til at have erhvervsløsning, « siger Flemming Seidelin.

Det er så op til virksomheden selv at beregne værdien af hurtigt fejlretning. Hvis nedetid ikke er kritisk for forretningen, så er der masser af penge at spare. På årsbasis koster 20/20 erhvervsløsningen 18.624 kroner mere end den private 15/15 løsning. De penge kan alternativt betale for en dongle eller to til de medarbejdere, der skal være online, hvis uheldet skulle være ude.

Profiber fik for nylig nye ejere: I dag er selskabet ejet af en alliance mellem 15 danske elselskaber. De er i gang med at stifte et fælles endnu ikke navngivet selskab, der kan stå for bredbånd og tv-indhold på selskabernes fibernet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere