Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Salgsdirektør med en eventyrdigter i maven

TDC-ejede Netdesigns 51-årige salgs- og marketingdirektør Lars Glarborg drømmer om at skrive eventyr og børnebøger.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Jeg holder mest af de mange muligheder, branchen byder på. Den teknologiske udvikling går så stærkt, at det stort set kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan og vil. Af samme årsag bryder jeg mig mindst om de ting i it-branchen, der begrænser mulighederne. For eksempel når leverandører arbejder med dedikerede telefoniplatforme på trods af, at der findes åbne standarder.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

I 2006 var jeg med til at foretage en turn around i svenske TDC Dotcom, hvor det lykkedes at forvandle en dårligt performende virksomhed til en velfunderet og sund virksomhed. Og det under udenlandske vilkår, hvor arbejdsforholdende og mentaliteten alt andet lige er forskellig fra den danske. Det stykke arbejde ser jeg tilbage på med både stolthed og glæde.

Og hvad er du mindst stolt af?

Jeg er mindst stolt af min tålmodighed – eller mangel på samme. Jeg kan være hurtig på aftrækkeren, og det har betydet, at jeg i min fortid har truffet beslutninger, som jeg med lidt længere betænkningstid kunne have implementeret og gennemført nemmere.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

I Tele Danmark Erhverv havde jeg i sin tid en personaledirektør, som blandt andet havde mentaltrænet både det danske og hollandske badmintonlandshold. Han var utrolig dygtig på mange punkter, og jeg har især kunnet bruge hans evner til at analysere andre mennesker både i forhold til deres personlighed og performance.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Når jeg kigger tilbage på min karriere, har den været begunstiget af, at jeg har fået og grebet en masse uforudsete chancer og muligheder. Derfor ville jeg heller ikke lave noget om – jeg ville tværtimod gøre alt for at gentage min løbebane, fordi den har været med til at udvikle mig både personligt og professionelt.

Hvad laver du om 10 år?

Så har jeg forhåbentlig mere tid til at skrive børne- og eventyrbøger. Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at den fritidsinteresse kom til at fylde mere og mere i karrierens efterår. Og så kunne jeg også godt se mig selv bruge min mangeårige erfaring til at hjælpe andre på vej gennem eksempelvis coaching- og bestyrelsesarbejde.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig?

Udover jobbet som chef i NetDesign, ville jeg nok sikre mig tid til at hjælpe andre, bruge tid på bestyrelsesarbejde, og sidst, men ikke mindst, skrive en eventyrbog.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Som finanskrisen har demonstreret, er også vores branche meget styret af økonomiske udsving: Et lavere forbrug skaber færre arbejdspladser, hvilket igen betyder, at virksomheder holder igen med den teknologiske udvikling og udskiftning. »Vi klarer os«-mentaliteten er helt klart den største trussel mod it-branchen.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Så ville jeg gøre noget for at påvirke mine kolleger i regeringen til at ændre beskatningsreglerne i forhold til hjemmearbejdsplader. Reglerne tvinger i højere grad folk til at adskille deres private it-behov fra deres professionelle, og det begrænser på mange områder udviklingen i samfundet. Så selvom det i mange henseender er sundt at skelne skarpt mellem arbejde og privatliv, kan det i dette tilfælde også føre til et teknologisk tilbageskridt.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg er god til at systematisere og prioritere mit arbejde, så jeg ved indgangen til en ny dag har en god ide om, hvad jeg kan og skal nå, inden jeg går hjem. Og så er jeg typen, der lægger stor vægt på uddelegering af opgaver, så man skaber et fælles ansvar for at nå de ønskede mål.

Hvordan kobler du af?

Jeg sørger for at holde mig fysisk aktiv – jeg går i motionscenter og har også en spinning-cykel derhjemme. Ellers nyder jeg et godt glas vin og tilbringer så meget tid som muligt sammen med min familie, venner, mine dejlige børn og min svigerdatter. Og så er jeg på vej ind i rollen som farfar, det glæder jeg mig meget til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere