Artikel top billede

Forhandlere fravælger ITB

Det kuldsejlede forsøg på at oprette et udvalg for printerforhandlere i ITBranchen viser, hvor svært det er for ITB at tiltrække medlemmer blandt itbranchens græsrødder.

Ifølge IT-Branchens (ITB) formålsparagraf arbejder foreningen for at »hævde branchens anseelse
og varetage branchens interesser«. Men ser man på medlemslisten er det svært at finde mere end en lille håndfuld it-forhandlere, som vil bruge tid og penge på et medlemskab. I ITBs medlemsfortegnelse finder man derimod mange softwareudviklere som sammen med it-producenter og andre store teknologibaserede virksomheder udgør rygraden i ITB.

Flere traditionelle it-forhandlere som CRN har talt med siger ligeud, at de betragter ITB som en lidt for københavnersmart forsamling, hvor det er producenterne og andre store teknologifirmaer, der svinger taktstokken. De spørger sig selv, hvad de har tilfælles med bladforlaget Aller Press, rekrutteringsfirmaet Adecco eller pr-bureauet Morsing, som også står på ITBs medlemsliste.

Hos Kontor Syd i Sønderborg siger direktør Svend Aage Kjær, at han gerne ville være med i ITB, hvis bare det ikke var så pokkers dyrt.

»Jeg har haft en sælger på besøg, som ville have os med i ITB, men de priser, de spiller ud med, er helt forkerte. Og sælgeren er i øvrigt aldrig vendt tilbage,« siger Sven Aage Kjær.

»ITB ligger ovre i København«

Han peger også på, at et seriøst engagement i ITB ville kræve tid, som han ikke har til rådighed.

»Og for en jyde er ITB stadig noget, der ligger i ovre i København,« siger Svend-Aage Kjær.

Formula Micro Bornholm er en af de få traditionelle it-forhandlere, som optræder på ITBs medlemsliste.

Direktør Michael Dam fortæller, at han meldte sig ind for et par år siden, fordi han gerne vil støtte det lobbyarbejde, som ITB udfører overfor myndighederne. Han får også god information om udviklingen i branchen.

Han er enig i, at ITB er præget af store virksomheder. Og han ærgrer sig over, at planerne om at skabe en selvstændig platform for forhandlerne er sat på stand by.

»Et udvalg for handlerne kunne have været brugt til at udvikle fælles politikker, så vi som forhandlere kunne stå samlet overfor over producenter og distributører,« siger Michael
Dam.

Et såkaldt indslusningsmedlemskab i ITB koster godt 4.000 kroner for det første år. Det fulde kontingent for virksomheder med op til 25 ansatte koster mellem 21.000 og 35.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere