Sander kaldt i samråd om IT-signatur

Socialdemokraterne og SF vil have videnskabsminister Helge Sander (V) til at svare på, hvorfor han valgte TDC til at levere digital signatur til det offentlige fremfor den eneste konkurrent. SF frygter, at sikkerheden ikke er god nok.

Socialdemokraterne og SF er i tvivl, hvorvidt den digitale signatur, som TDC skal levere til det offentlige, er sikker nok.

De to partier har derfor kaldt Videnskabsminister Helge Sander (V) i samråd i forskningsudvalget 19. februar, hvor han skal svare på spørgsmål om digital signatur.

Her vil SF have ministeren til at uddybe de erstatningsregler, der gælder i forbindelse med signaturen.

SF frygter, at borgere kan komme i klemme og tabe mange penge, hvis deres signatur misbruges af andre.

Ingen erstatningsregler

Der findes nemlig ingen erstatningsregler for den digitale signatur, som det er tilfældet for Dankortet, hvor regler begrænser, hvor mange penge forbrugerne kan miste ved misbrug.

SF's Anne Grete Holmsgaard vil desuden have Helge Sander til at svare på, om TDC er underlagt et objektivt ansvar.

Hun har tidligere udtrykt bekymring over, hvorvidt borgerne måske skal rette henvendelse til TDC, hvis deres signatur er blevet misbrugt. Her risikerer de at få samme svar, som ofrene for de dyre sexnumre eksempelvis tidligere har fået - nemlig at de selv må betale, frygter hun.

Anne Grete Holmsgaard vil også have Helge Sander til at svare på, om sikkerheden ved den digitale signatur efter ministerens mening er tilstrækkelig høj til, at signaturen kan anvendes i forbindelse med elektroniske patientjournaler.

TDC's signaturmodel følger ikke den højeste sikkerhedsnorm i EU, der blandt kræver, at borgerne møder personligt frem, når signaturen skal udleveres.

Det har tidligere skabt tvivl om, hvorvidt signaturen overhovedet kan bruges til personfølsomme sager som helbred, skat og lignende.

Også Socialdemokraterne stiller op med samråds-spørgsmål til Helge Sander. Partiet vil have uddybet grunden til, at Videnskabsministeriets udpegede TDC til leverandør af den digitale signatur fremfor konkurrenten - et konsortium med KMD, PBS og DMdata, der ejes af A.P.Møller, Danske Bank og WM-data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere