Artikel top billede

Netbooks sparker gang i periferien

Introduktionen af de små bærbare, netbooks har skabt bølger i den danske kanal. Forbrugerne har kastet sig over de små billige maskiner, og periferi-producenterne er begejstrede for interessen. Udbredelsen af de små maskiner skaber et nyt marked for opgraderinger til de små vidundere.

»Forbrugerne ønsker at afslutte året med en glad følelse i kroppen. Så de vil finde pengene til at købe gaver. Det kan godt være, at de ikke har råd til en dyr notebook, men så finder de pengene til at købe en lidt mindre ting i stedet,« fortæller Gert Rutjens, der er marketing og kommunikationsansvarlig for MSI på det nordiske marked.

Han er overbevist om, at der kommer en stigning i salget af periferiprodukter her i årets sidste måneder sammenlignet med sidste år.

Det skyldes, at periferiprodukterne i vid udstrækning udgør et mindre indkøb. Det kan godt være, at økonomien er presset, men der skal gaver under træet, og så er lækkert grej til USB-porten, en ny mus eller mere RAM mere overkommeligt for hjemmets budget. Billedet går igen i alle brancher. Der er ikke råd til den dyre forkælelse, men forkælelse skal der til. Så i stedet ryger der flere små luksusprodukter over disken.

Småt er godt
Over det sidste år har forbrugerne vist, at der stadig råd til at opgradere maskinparken. Ifølge tal fra IDC er styktallet for pc-er stigende. Folk bruger færre penge, men samlet set ryger der flere maskiner af sted, og den udvikling skyldes alene et højere salg af de billige netbook-modeller.

Uanset økonomien langer forhandlerne stadig flere maskiner over disken.

MSI store gennembrud i det danske marked er et resultat af salget af netbooks. Alligevel er MSI ikke bange for at gøre opmærksom på de mangler, der er ved produktet.

Gert Rutjens er overbevist om, at netbook-ejerne indenfor kort tid for alvor vil kaste sig over periferi-markedet. De små netbooks er begrænset af både størrelsen på tastaturet, musen og regnekraften. Udbredelsen af netbooks skaber et behov for udstyr, der kan give hjemmets lille ny mere kraft og merværdi for familien.

»Jeg tror, mange forbrugere vil købe en opgradering af deres eksisterende maskiner frem for en ny model i år,« siger Gert Rutjens.

Hos Microsoft sætter den landeansvarlige for retail også sin lid til, at netbookens popularitet vil have en positiv effekt på periferisalget.

»Der er i den grad brug for en opgradering af musen på en netbook, men det sætter selvfølgelig krav til, at musen også er lille. Der er ingen, der vil have en stor mus til en smart lille netbook,« fortæller Claus Due, der er landeansvarlig for retail hos Microsoft Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere