Tilbagekalder tusindvis af brændfarlige batterier

Fare for overophedning og brand har fået Fujitsu Siemens til øjeblikkeligt at tilbagekalde batterierne i visse notebooks i Amilo-serien. Potentielt skal 13.000 batterier udskiftes i Danmark.

Samtidig råder man kunder med de specifikke modeller øjeblikkeligt holder op med at bruge batteriet og kun anvender den almindelige strømforsyning

Ifølge Fujitsu Siemens er beslutningen om at tilbagekalde visse batterier fra notebooks i Amilo-serien taget, fordi man globalt set har modtaget fire kunderapporter om overophedning på batterier. Totalt set har man 250.000 enheder ude på markedet.

»Overophedning har påført skader på notebooken, men der har ikke været skader på personer eller indbo. Der har ikke været direkte brand. Men risikoen er der jo,« siger servicedirektør i Fujitsu Siemens Palle H. Jensen, som ikke vil offentliggøre i hvilke lande, man har modtaget rapporterne om de letantændelige notebooks.

I Danmark drejer det sig om potentielt 13.000 notebooks, som skal have skiftet batterier. Ikke alle skal skifte, fordi Fujitsu Siemens anvender tre underleverandører af batterier til Amilo-serien, og det er kun den ene underleverandørs produkt som der er problemer med. Man har derfor oprettet en hjemmeside, hvor kunderne kan tjekke om deres notebook skal have skiftet batteriet.

Hos Fujitsu Siemens ønsker man heller ikke at oplyse hvor store omkostningerne ved batteriskiftet bliver, men servicedirektør Palle H. Jensen lover, at det ikke får nogen konsekvenser for samarbejdspartnere og kunder, lover man.

De modeller der er berørt er AMILO A, AMILO M og AMILO Pro V2020. Til højre for denne artikel er et link til Fujitsu Siemens en website, der skal hjælpe kunderne igennem udskiftningsprocesssen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere