Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

IT-PROFIL:: Jeg skal bæres ud

Den nytiltrådte salgschef i IPnett, Kim Larsen, troede han skulle være biokemiker og brygge øl.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Mest: Jeg har altid godt kunne lide at være i bevægelse og tingene har det jo med at forandre sig meget hurtigt i It-branchen. Det er spændende at være en del af udviklingen og følge den helt tæt på.
Mindst. Det er svært at have et tidskrævende arbejde uden at det har menneskelige omkostninger. De lange arbejdstider og stress trækker ned på det personlige og sociale plan i forhold til familie og venner.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Det er nok mit gamle hverv hos Allied Telesis. Det er fascinerende at være med til at bygge noget op fra ingenting og være så privilegeret at nå at være med til at få virksomheden med ind i et andet vertikal under carriers og NSP, hvor vi fik stor succes i Norden.

Og hvad er du mindst stolt af?
Jeg ynder jo at påstå, at jeg forsøger at dele sol og vind lige, men det er bestemt ikke altid det går lige godt i forhold til at sørge for at holde fri sammen med familien. Og der har ofte dårlig samvittighed, fordi jeg ofte er væk i forbindelse med udlandsrejser.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Uha, jeg har været heldig at møde mange inspirerende mennesker, så det er svært at skulle nævne én person. Men det er nok min bedre halvdel – Lis, der har betydet mest for mig.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg tror jeg havde valgt et andet karrieremønster med noget biokemi, fordi det var én af de uddannelser, jeg gerne ville til Odense at læse. Men livet handler jo ofte om hvor man lige får lagt sin hat, og jeg fortryder skam ingenting.

Hvad laver du om ti år?
Jeg er ret sikker på at jeg laver det samme. IP og netværksbranchen er afsindig spændende, så jeg er stadigvæk i branchen om ti år. Jeg vil gå så langt som at sige, at man en skønne dag kommer til at bære mig ud.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg ville starte et Mikrobryggeri op. Jeg besøgte for nylig Aarhus Mikrobryggeri. Og tanken om, at man kunne gå rundt der og smage lidt på øl hver dag gav sådan et drengedrøms sug i maven. Det kunne være vildt spændende.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Med den hastighed vi har på er der en overhængende fare for udbrændthed. Hastigheden betyder også ofte mangel på dialog, og det er svært at finde tid til at runde opgaver ordentligt af og at nå dele viden og erfaringer. Og det er ikke sundt i længden, når det er viden, branchen lever af.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg synes, vi er godt med i Danmark. Vi er videbegærlige og hurtige til at tage teknologi til os, og jeg er sikker på at Danmark nok skal blive i front. Men når det så er sagt, så tror jeg ikke, at man kan blive dygtig nok. Vi skal i Danmark blive ved med at fokusere på at bruge teknologi begavet og levere value addet services og generelt bruge teknologi på en menneskelig måde.

Hvordan takler du arbejdspres?
Ved at forsøge at afdækker den virkelige udfordring-problemstilling, og herefter afdække og analysere mulighederne for at løse problemstillingen på konstruktiv måde – og hvis muligt altid med sparring og hjælp fra mine gode kollegaer.

Hvordan kobler du af?
Med en god, hård kamp sammen med håndbolddrengene. Det er befriende at give sig hen til spillet og lade alt andet ligge. Ellers slapper jeg godt af sammen med familien og nyder at gå lange ture med hunden. Jeg nyder også en gang imellem at læse bøger, der ikke er faglitteratur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere