Artikel top billede

Nordisk medarbejderflugt fra Acer

Acers afdelinger i Sverige og Norge har ligesom Danmark oplevet stor afgang af medarbejdere gennem det seneste år, skriver it24, der forklarer medarbejderflugten med utilfredshed med ledelsen.

En stor udskiftning af medarbejdere i Acers organisation er ikke kun et dansk fænomen.

For mens det tidligere har været fremme, at syv ud af 14 medarbejdere i Acers danske afdeling har forladt virksomheden siden efteråret 2009, viser samme tendens sig i de andre nordiske lande. Det viser en optælling fra den svenske netavis it24.

Den svenske afdeling sagde farvel til en fjerdedel af de 20 ansatte i 2010, og tallene i Norge er endnu mere bemærkelsesværdige. Her forlod landechefen, salgschefen samt tre ud af fire sælgere organisationen i 2010.

Avisens kilder beretter samstemmende om utilfredshed med ledelsen og måden at arbejde på som årsagen til, at de ansatte vælger at finde andre græsgange.

Blandt andet skulle den øgede styring fra det europæiske hovedkontor i Italien betyde en mere centraliseret tilgang til salget, der øger afstanden til kunderne.

»Italienerne har en anden og mere arrogant holdning, hvor indstillingen er, at vi er de største og de bedste,« fortæller en af Acers tidligere danske ansatte til it24.

I foråret erkendte Acers danske landechef Peter Kristensen, at flere medarbejdere havde forladt virksomheden, men han afviste, at der var tale om en decideret medarbejderflugt.

»Der har helt sikkert været en del udskiftning. Det er naturligt nok, når man går fra en landebaseret til en nordisk organisation,« sagde Peter Kristensen i februar til CRN.

Som CRN tidligere har beskrevet, har Acer desuden gennem det seneste år været presset af et anstrengt forhold til distributørerne. Problemerne udsprang af, at producenten sidste sommer fik overtalt distributørerne til at tage store varepartier ind, som det efterfølgende salg ikke kunne leve op til.

Det kølige forhold fik distributørerne, der krævede kompensation, til at holde igen over for producenten. Konflikten har derfor haft store konsekvenser for producentens europæiske salg, og nye pc-salgstal fra IDC viser, at producentens har oplevet et fald i væksten på 40,3 procent i andet kvartal i forhold til samme kvartal året før.

Som en håndsrækning afskrev Acer for nylig 775 millioner kroner i et forsøg på at få ryddet op i de overfyldte lagre. Det kostede desuden 300 medarbejdere jobbet, og i samme moment blev den italienske topboss Gianfranco Lanci fyret.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere