Artikel top billede

Microsoft sælger mere end nogensinde

Microsofts årsregnskab viser den højeste omsætning i firmaets historie på 366,5 milliarder kroner.

Med Microsofts 2011-regnskab har software-giganten lukket munden på dem, der mener, at selskabet går bag af dansen i forhold til konkurrenterne.

Microsoft leverer nemlig en rekordstor omsætning drevet frem af Microsoft Office, Xbox og server-software, mens salget af Windows fladede ud.

Microsofts regnskabsår, der slutter 30. juni, bød på en omsætning på 366,5 milliader kroner. En stigning på 12 procent i forhold til sidste regnskabsår.

Nettoindtjeningen endte på 121,3 milliarder, hvilket var en stigning på 23 procent i forhold til sidste år.

Office og Xbox trækker læsset
Microsofts forretnings-division oplevede en vækst på 16 procent i regnskabsåret i forhold til sidste år. Den helt store salgssuccess er Office 2010.

I en kommentar til regnskabet skriver aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank:

"Specielt var væksten i Office 2010 imponerende, og med mere end 100 millioner solgte licenser er det den hutigst sælgende Office-pakke til dato."

Det var dog i Microsofts underholdnings-division, at det største spring i omsætningen skulle findes med en stigning på hele 45 procent i forhold til sidste regnskabsår.

Det er blandt andet drevet frem af en kratig stigning i salget af Xbox samt tilhørende spil og tjenester. Særligt har Kinnect været med til at drive væksten.

Windows skuffer
Et sted hvor væksten ikke buldrer derud af er i divisionen for Windows og Windows Live, hvor der var et fald i omsætningen på 2 procent.

Det skyldes blandt andet den faldende efterspørgsel på pc'er i løbet af perioden som følge af et større tablet-salg. Ifølge Jyske Bank er det en udvikling, du godt kan vænne dig til.

"Den svage efterspørgsel efter pc'er med Windows-styresystemer blandt de private forbrugere gør det vanskeligt for Microsoft at overraske positivt de kommende kvartaler. Dette underbygges af, at Microsofts styresystemer for tredje kvartal i træk har tabt omsætning," vurderer Robert Jakobsen.

Samlet set slog Microsoft over en bred kam analytikernes forventninger, der ifølge Thomson One Analytics lå på en forventet en omsætning på 323,4 milliarder for regnskabsåret og en nettoindtjening på 115,5 milliarder kroner.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere