Artikel top billede

Foto: Petr Kovar

Rød blok vil lukke Videnskabsministeriet

Socialdemokraterne er klar til at lukke Videnskabsministeriet, som vi kender det i dag. Venstre ryster på hovedet over forslaget.

Læs også:
Leder: It er dødens pølse i en valgkamp

Hvis rød blok vinder folketingsvalget torsdag den 15. september, kan Videnskabsministeriets dage være talte.
 
For it-ordfører for Socialdemokraterne, Yildiz Akdogan, understreger til Computerworld, at Danmark har brug for en decideret it-minister, der kan sørge for at opprioritere it-udrulningen i den offentlige sektor.
 
"It er jo kommet for at blive, og der kommer mere af det. Helle (Thorning-Schmidt, red.) og partiet har stor forståelse for, at it er et vigtigt grundelement i væksten. Derfor har vi brug for en it-minister, der kan koncentrere sig specifikt om området," siger Yildiz Akdogan.
 
Dermed fastholder hun, hvad hun tidligere har udtalt om, at hun arbejder hen imod et It-ministerium. 
 
Tre indsatsområder
Hun peger på, at gårsdagens nedbrud i danskernes NemID-løsning er et eksempel på, at der skal meget mere fokus på at få en velfungerende it-infrastruktur i Danmark.
 
Samtidig serverer hun sin ønskede dagsorden for en fremtidig dansk it-minister, der har tre hovedområder at tage fat på allerede fredag den 16. september.
 
"Vi skal have undersøgt, hvordan it mere effektivt kan bruges som læringsværktøj i folkeskolen, så skal vi have målrettet indsatsen mod bekæmpelsen af it-analfebatisme med undervisning, og for det tredje skal vi have intensiveret forskningen og innovationen på it-indførelsen på velfærdsområderne," forklarer Yildiz Akdogan.
 
I den sammenhæng kan det nævnes, at regeringen for nyligt har kastet en it-milliard i folkeskolen og med sin 2020-plan har forsøgt at optrappe digitaliseringen af velfærden i Danmark.
 
V: Ingen it-minister
It-ordfører Michael Aastrup-Jensen fra regeringspartiet Venstre er ikke begejstret for ideen om en it-minister efter valget, hvis blå blok fortsætter ved regerings-roret.
 
"Vi har ingen intentioner om at introducere en it-minister, fordi it-indsatsen skal ikke gemmes af vejen i et ministerium, der utvivlsomt vil stå langt nede i hierarkiet sammenlignet med eksempelvis Finansministeriet. It skal på dagsordenen i alle ministerier," siger Venstre-politikeren.

I kan jo bare prioritere it noget højere i den nuværende og en eventuelt kommende regering. Er det da ikke it og kloge hoveder, Danmark skal leve af i fremtiden? 
 
"It som begreb ligger jo ikke kun i Videnskabsministeriet, og vi vil ikke gøre it'en en tjeneste, hvis vi gemmer det af vejen i et It-ministerium, der ikke internt i regeringen vil have magt til at kunne komme igennem med argumenter overfor de tungere ministerier," lyder argumentet fra Michael Aastrup-Jensen.

Læs også:
Leder: It er dødens pølse i en valgkamp




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere