Artikel top billede

48-årige Kristian Reseke er gift med arkitekt Maj-britt Hou-Vangsaae. De har børnene Simon (20), Philip (19), Birgitte (16) og Liv (10) og bor i Greve.

Gør du, som du altid har gjort, får du, hvad du altid har fået

It-profil: Fujitsus kanalchef Kristian Reseke vil sætte sit præg på verden ved at udfordre det eksisterende.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Jeg er meget fascineret af branchens betydning for verdenssamfundet, og jeg synes, det er utroligt spændende at være en del af den udvikling. Der er næppe nogen anden branche, som påvirker verden så markant og hurtigt som it-branchen. Tag for eksempel kontorautomatiseringen igennem 90erne, internettet og Facebook. Der er altid fuld fart på, og branchen har måske en mere udpræget tendens til at arbejde hårdere og forvente mere af hinanden, end man ser i andre brancher, og det kan desværre blive på bekostning af familielivet.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

En af mine leveregler er, at »hvis du gør, som du altid har gjort, så får du det, du altid har fået!« Samtidig er jeg af den overbevisning, at der altid er mulighed for forbedringer. Derfor har en rød tråd gennem min karriere været at tænke innovativt og implementere nye forretningstiltag. Det har jeg heldigvis haft succes med. Jeg synes, det er spændende at udfordre det eksisterende og forbedre forretningsprocesser og på den måde sætte sit eget præg på udviklingen.

Og hvad er du mindst stolt af?

Jeg værdsætter og arbejder altid ud fra et stærkt grundlæggende værdisæt, og jeg har kun én gang i min karriere tilnærmet mig et kompromis, og det brød jeg mig ikke spor om.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Helt klart Bill Gates! Da jeg blev uddannet som edb-assistent i Odense i 1988-89, var Bill Gates allerede på alles læber med styresystemet MS-DOS. Det var som bekendt kun starten på en enorm revolution inden for kontorautomatisering m.m., som skulle ændre verden for altid. Samtidig synes jeg også, at det er en flot menneskelig egenskab, at han dedikerer resten af sit arbejdsliv til velgørenhed på globalt plan og drager nytte af sine tætte forbindelser til toppen af blandt andet amerikansk erhvervsliv.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Jeg synes, at jeg har haft et rigt og varieret karriereforløb, og jeg ville ikke have været foruden alle de gode oplevelser, jeg har haft med kollegaer og kunder gennem tiden. Jeg har altid været meget bevidst om mine karrierevalg og har derfor også selv formet den. Det, synes jeg, er lykkedes 100 procent. Så det korte svar er: Hos Fujitsu A/S som Channel Sales Manager!

Hvad laver du om ti år?

Der er jeg stadig hos Fujitsu og kan kigge tilbage på ti fantastiske år, hvor vi har vundet store markedsandele og haft det sjovt!

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Jeg tror, at jeg ville forsøge at gøre Bill Gates kunsten efter og dedikere resten af mit liv til velgørenhed.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Finanskrisen har sat sine klare spor i branchen, og man har set investeringslysten blive stærkt reduceret. Jeg tror dog, at vi snart får mulighed for at lægge finanskrisen bag os og igen opleve vækst i branchen som helhed.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville øge fokus på it i uddannelsessektoren og sikre, at der blev allokeret langt flere ressourcer til området. Det er lige fra flere undervisningstimer i børnehaven, folkeskolen og gymnasiet til en større og mere specialiseret udbredelse af it uddannelser på universitetsniveau, så Danmark derigennem får en stærkere position på globalt plan. Danskerne er jo et meget dygtigt og kreativt folkefærd, og vi har altså nogle grundlæggende færdigheder, som gør, at vi kan markere os stærkt internationalt.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg skriver alt væsentlig ned, så jeg ikke skal bekymre mig over, om jeg nu har husket det hele. Jeg har altid en arbejdsplan med opgaver, som jeg strukturerer min hverdag ud fra.

Hvordan kobler du af?

Det gør jeg på mange måder. Jeg slapper helt af, når jeg er sammen med min familie og venner. Min kone og jeg tager også tit til koncerter sammen, og så holder jeg af at løbe en konditur eller cykle ud i det blå.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere