Peregrine ud af betalingsstandsning

Som et af de første selskaber, der blev ramt af de amerikanske regnskabsskandaler, træder Peregrine Software ud af sin betalingsstandsning. Selskabet er i en slankere udgave klar til at fokusere på software til at styre infrastruktur.

Det kan lade sig gøre at komme gennem en regnskabsskandale med skindet på næsen og noget af æren i behold.

Det mener det amerikanske softwareselskab Peregrine at bevise ved at træde ud af sin betalingsstandsning.

Peregrine måtte stoppe med at betale af på gælden, da det sidste år kom frem, at selskabet havde pumpet sine regnskaber, fuldstændig som det skete med Worldcom og Enron, om end i noget mindre målestok.

Svindlen, der strakte sig over 11 kvartalsregnskaber, lød på 3,4 milliarder kroner. Tre tidligere chefer i selskabet har erklæret sig skyldige i at stå bag.

Nu forsøger Peregrine at lægge skandalen bag sig, og det hjælper, at det er lykkedes at få så mange penge i kassen, at kreditorerne får en større del af deres tilgodehavende hjem end normalt ved betalingsstandsninger, nogle endda alle pengene.

Det skyldes blandt andet, at Peregrine sidste år solgte forretningsenheden Remedy til BMC software for 2,6 milliarder kroner - også selv om det kun var en tredjedel af, hvad Peregrine selv gav for Remedy.

Direktøren siger tak

Under betalingsstandsningen har Peregrine koncentreret sig om at få bugt med omkostningerne og at holde på både kunder og partnere. Derfor sender koncernchef Gary Greenfield, der kom til i juni sidste år, også en tak til netop de 3500 kunder for deres trofasthed.

Peregrine vil fremover koncentrere sig om at udvikle software, som virksomhederne bruger til at holde styr på deres infrastruktur.

Selskabet skal noteres på teknologibørsen Nasdaq igen. De oprindelige aktionærer må nøjes med en tredjedel af aktierne i det rekonstruerede selskab. Resten går til de investorer, som havde købt Peregrine-obligationer.

Det seneste regnskab for Peregrines danske datterselskab viste et underskud på 8,6 millioner kroner, og revisorerne tog kraftige forbehold for regnskabet, da de ikke kunne få en redegørelse for, hvordan moderselskabets situation ville spille ind i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere