Artikel top billede

It-gigant vil klare sig helt uden e-mail

Topchefen for franske Atos har ikke sendt en e-mail i tre år. Han vil afskaffe e-mail i hele organisationen.

Den franske it-gigant Atos Origin fortalte tidligere i år at man vil afskaffe elektronisk post inden for tre år. Atos vil være et "zero email company". Nu har firmaets topchef - den tidligere finansminister Thierry Breton - uddybet sin strategi i et interview med Wall Street Journal. Artiklen har den meget passende overskrift "The IT Boss Who Shuns E-mail".

Atos overtog Siemens IT Solutions tidligere år - som videreføres under navnet Atos - og har dermed også et stort antal medarbejdere i Danmark.

Thierry Breton fortæller at han ikke har sendt en arbejdsrelateret e-mail i de sidste tre år - så man skal altså ikke forvente at kunne kontakte ham på dén måde.

"Hvis folk vil snakke med mig, kan de komme og besøge mig, ringe eller sende en tekstbesked," siger den 56-årige, der tilføjer at e-mails ikke kan erstatte det talte ord.

Den store it-gigant med 50.000 medarbejdere spredt ud over hele kloden er netop nu ved at erstatte e-mail med instant messaging og et Facebook-lignende system.

Thierry Breton tiltrådte for tre år siden som øverste chef for Atos og har siden gennemført store ændringer i organisationen - herunder næsten en fordobling i medarbejdertallet. Han forsøger at bygge en it-gigant der kan konkurrere med mastodonter som IBM på globalt plan. Han har tidligere stået i spidsen for Bull, Thomson og France Telecom.

Hans seneste idé er altså at sige farvel til e-mail. En intern undersøgelse hos Atos viser at kun 15 pct. af de mails der sendes mellem de ansatte rent faktisk har en værdi.

"E-mail er et instrument til at undgå ansvar," som Breton siger.

Ledere bruger angiveligt mellem 5 og 20 timer om ugen på at læse og skrive e-mails - tid, der kan bruges bedre til andre opgaver.

Det franske selskab betegner sin model som "social business" - en ny måde at drive virksomhed på, hvor sociale platforme og online-fællesskaber spiller en stor rolle.
 
Ifølge Atos er det allerede lykkes at reducere mængden af elektronisk post med 10-20 procent ved at anvende forskellige sociale værktøjer.
 
Den typiske firmabruger modtager 200 e-mails om dagen, viser en opgørelse, og 18 procent af dette er spam.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere