Artikel top billede

Så meget scorer bestyrelsen i kommunernes it-selskab

Fem af landets borgmestre sidder i bestyrelsen for kommunernes nye it-selskab, Kombit. Flere sad også i KMD's gamle bestyrelse. Læs her hvad de får for ulejligheden.

I gamle dage hed kommunerens it-selskab KMD. Men efter det blev solgt, skal det nye selskab, Kombit, trække i it-trådene.

Derfor sidder fem borgmestre og et par medarbejder-repræsentanter i bestyrelsen for selskabet, der blandt andet har varslet en stribe nye udbud. 

Mens bestyrelsesposterne i KMD årligt blev belønnet med op til 225.000 kroner, må de nuværende medlemmer af Kombits bestyrelse nøjes med lidt mindre.

Formand får 100.000 kroner

Således får formanden, Venstreborgmester Erik Fabrin fra Rudersdal Kommune, udbetalt 100.000 kroner om året for ulejligheden i 2010.
 
Kombit-honoraret er i øvrigt mindre end det, han får for sin post som formand for KommuneKredit, hvor honoraret er 165.000 kroner, og som næstformand i Kommunernes Landsforening, der indbragte ham 250.000 kroner i 2010. 

Til gengæld er Kombit-honoraret højere end borgmesterens formandsaflønning i KommunLeasing, der indbringer 38.000 kroner om året, og næstformandsposten i Nordforbrænding, der giver 36.250 kroner om året.

Læs mere om Erik Fabrins bestyrelsesposter og vederlag her
 
Næstformand er tidligere KMD-formand
Også næstformandsposten hos Kombit giver en pæn slat oveni den normale løn, som byrådspolitiker og borgmester i Odense Kommune for Anker Boye (S) får.

For at sidde i Kombits bestyrelse får han således 50.000 kroner årligt.
 
Også han har imidlertid mere indbringende poster, da han blandt som medlem af bestyrelsen i KL får 60.000 kroner.

Anker Boye sad i øvrigt i KMD's bestyrelse fra 2003 til 2009, hvor han i en periode var formand. Formandsposten fik han 225.000 kroner for om året for dengang. 

Læs mere om Anker Boyes bestyrelsesposter og vederlag her.

Menig Herning-borgmester

Som menigt medlem af Kombits bestyrelse får borgmester Lars Krarup (V) fra Herning Kommune 29.166 kroner om året.

Han sidder til gengæld i en stribe bestyrelser for blandt andet KommuneKredit (55.847 kroner), Kommuneleasing A/S (12.879 kroner), KL's bestyrelse (60.000 kroner), KL's Børne- og Kulturudvalg (60.000 kroner) og KL's formandskab (35.000 kroner). 

Tidligere har Hernings-borgmesteren også siddet i KMD's bestyrelse fra 2006 til 2009. Dengang fik han 45.000 kroner om året

Læs mere om Lars Karups bestyrelsesposter og vederlag her.

Endelig er borgmester i Halsnæs Kommune, Helge Friis (S), også menigt medlem af Kombits bestyrelse, hvilket han får 29.167 kroner for. Ligesom borgmester Niels Hörup (V) fra Solrød kommune, som også sidder i Kombits bestyrelse.

Ifølge Kombits egen hjemmeside holdes fire årlige bestyrelsesmøder og én generalforsamling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere