Artikel top billede

Foto: KMD.

Lov tvinger KMD-bestyrelses indtjening frem i lyset

Rådmand Anker Boye fra Odense byråd indkasserer 225.000 kroner om året som formand for KMD's bestyrelse. Et pænt beløb, men de øvrige medlemmer ligger i den lave ende, vurderer ekspert.

225.000 kroner om året i vederlag.

Det er, hvad rådmand Anker Boye (S) fra Odense byråd kan hæve for at sidde som formand for KMDs bestyrelse.

KMD er ejet af KL, og bestyrelsesmedlemmerne er udpeget af kommunernes organisation.

Som medlem af Odense Byråd og en række andre bestyrelsesposter, som han er udpeget til via sit byrådsarbejde, tjener Anker Boye samlet knap 1,4 millioner kroner om året.

Tallene er blevet offentliggjort som følge af en ny lov, der tvinger alle kommuner til at offentliggøre byrådsmedlemmernes vederlag i bestyrelser, hvor de er udpeget via deres byrådsarbejde.

Næstformand og 90.000

Hos næstformanden i KMD's bestyrelse, borgmester Johnny Søtrup (V) fra Esbjerg Kommune, står der årligt 90.966 kroner på vederlagschecken fra it-giganten.

De øvrige medlemmer, borgmester Ove E. Dalsgaard (A) fra Ballerup Kommune, borgmester Jannich Petersen (V) fra Gribskov Kommune, borgmester Lars Krarup (V) fra Herning Kommune og borgmester Nicolai Wammen (A) fra Århus Kommune, får alle 45.000 kroner om året.

Ledelsesekspert Anders Drejer fra Handelshøjskolen i København vurderer, at vederlagene ikke ligger i den danske superliga.

"Det er helt sikkert, at det ikke er vederlag i toppen af bestyrelsesgamet. Formanden får dog en rimelig aflønning," siger han.

Han mener samtidig, at KMDs historie smitter af på det relative lave vederlagsniveau.

"Vederlagenes størrelse afhænger af KMD's historie, hvor man har været en offentlig virksomhed en gang - og den slags kan det være svært at komme ud af," siger han.

KMD har en årlig omsætning på 3,3 milliarder kroner og beskæftiger knap 3.000 ansatte.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data specialist med Power BI-kompetencer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kontorchef til Erhvervs- og EU-løsninger

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Senior projektleder med PMO-erfaring
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere